Tātad kā pagatavot absintu, leģendāro Van Goga un Hemingveja dzērienu. Nevis to zaļo substanci kuru pārdod vietējos alkohola veikalos, bet tīru un kvalitatīvu absintu no augiem.
Kā pagatavot absintu45
Šī dzēriena pagatavošana ir iekļauta četros posmos:
1. Augu sajaukšana
2. Destilācija
3. Krāsošana
4. Novecināšana (aging)
Pirmais posms. Sajaukšana. Satāvdaļas: Alkohols 80% un augi Vērmeles: 80 g
Fenhelis (auglis): 50 g
Anīss: 50 g
Piparmētra: 15 g
Melissa: 8 g
Kumelītes: 3 g
Ķimenes: 10 g
Angelica: 10 g
Ja ir pievienojiet 5-10 g hyssop.
Pēc sajaukšanas substanci ielieciet tumšā vietā istabas temperatūrā uz 7-15 dienām. Procesu var pātrināt, substanci atstājot uz 24 h, 40 grādu C temperatūrā, bet tas pasliktinās rezultātu.
Otrais posms. Destilācija. Iegūto substanci karsē līdz aptuveni 55 grādiem un ielej destilātorā (kopā ar augiem). Destilācija aizņems aptuveni 4 stundas. Destilētājam vajadzētu pilēt ar ātrumu 3-4 pilieni sekundē. Pirmos 50 mili litrus izlej. Kad aptuveni 95% no orģinālā satura ir iztvaikojuši procesu beidz. Ļoti svarīgi ir nepieļaut augiem piedegt!
Trešais posms. Krāsošana?(coloring).
Krāsošanai nepieciešami 15% no destilētās substances un sekojošie augi:
Melissa: 8 g
Saldsakne: 10 g
Piparmētra: 15 g
Kumelīte: 2 g
Angelica: 2 g
Substanci atstāj uz dienu-sajaukties
Ceturtais posms.Vecināšana.
Iegūto dzērienu ieliek tumšā telpā un atstāj uz divām nedēļām.