Kā es taisīju jogurta kūku.36
Nepieciešams:
200g cepumi
100g sviesta
1l jogurta
200ml saldā krējuma
30g želatīna
+
Šis tas dekorēšanai, pēc paša izvēles. Manā gadījumā : Konservēti persiki un sausā kivi želeja (krāsas dēļ).
Smalki sadrupina cepumus un izkausē sviestu. Izkausēto sviestu pievieno sadrupinātajiem cepumiem un izmaisa.
Ņem formu, kurai malas var noņemt. Ieber cepumus ar sviestu un smuki izlīdzina. Ieliek aukstumā, lai sastingst.
Putukrējumu saputo stingru.
Bļodā ielej jogurtu un pievieno putukrējumu. Sagatavo želatīnu (ieber bļodā, uzlej ūdeni, lai pārņem želatīna masu un, lai uzbriest, kad uzbriedis, tad uz karstas virsmas šķīdina, visu laiku maisot) un pievieno pārējam.
Sagatavoto masu uzlej uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī uz 2h (varbūt nepieciešams ilgāks laiks, bet man sastinga 2h laikā).
Kad sastindzis,dekorēju ar persikiem un pārleju ar kivi želeju. Un ieliek vēl mazliet ledusskapī, lai sastingst želeja.
Kad viss sastindzis,ņem ārā un atbrīvo no formas.
Sānskatā.