Jogurta kūka "Brūklenīte" ļoti labi piestāv tētiņu dienai.
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
🍰 2 olas,
🍰 2 ēdamk. cukura,
🍰 2 ēdamk. miltu,
🍰 vaniļas cukurs.
Jogurta kārtai:
🍰 1000 ml vai 1kg persiku jogurta,
🍰 20g želatīna (1 paciņa),
🍰 brūklenes.
Pagatavošana:
Gatavojam biskvītu:
1) 2 olas iesitam bļodā, pievienojam 2 ēdamk. cukuru, vaniļas cukuru cik vēlas. Saputo ar mikseri līdz dubultojās apjomā.
2) Iecilājam 2 ēdamk. miltu.
3) Cepampannu iesmērējam ar mīkstu sviestu un lejam biskvīta mīklu.
4) Cepam 15 - 20 min. 180 grādos. Kad gatavs, liekam atdzist.
Gatavojam jogurta masu:
1) 20 g želatīnu uzbriedinam - krūzītē ieberam želatīnu un pielejam Aukstu ūdeni un gaidam, kad uzbriest. Kad uzbriedis, izkausējam mikroviļņu krāsnī 30 sek. 700W vai vnk. katliņā.
2) Izkausēto želatīnu pievienojam jogurta masai un kārtīgi izmaisām.
3) Pārlejam biskvītu ar jogurta masu un ieberam brūklenes.
4) Liekam kūku ledusskapī uz nakti, lai sabiezē.
Labu apetīti!
#idejupasaule #idejupasauleyoutube #jogurtakūka
Jogurta kūka "Brūklenīte"6
151
0
Autora bilde
Autora bilde
Reklāma