Sveiki, spocēni!
Ielikšu šajā rakstā jāņu siera recepti! Būs arī video.
Sveiki, spocēni!
Ielikšu šajā rakstā jāņu siera recepti! Būs arī video.
Ir vajadzīgs:
1kg biezpiena;
2-3 olas
5 litri piens
40-60 grami sviests(vai 1 glāze saldā krējuma)
1/2 litri ūdens
ķimenes, sāls
Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai, tad pievieno biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas.
Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīļāks.
Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca. Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.
Sviestu un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.
Masu ielej siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.
Ja sieru maisot atdziest, tad gatavs būs drupains, tad to izlabo, siera masu vēlreiz sildot.