local-stats-pixel

Jāņu siera pagatavošana2

26 2

Sveiki! Tātad rīt jau līgo, bet ja gribat palielīties Jāņu bērniem, man ir ideja!emotion

Tātad:

NEPIECIEŠAMAIS:

Liels katls 1 kg biezpiena, 5 litri piena (jo treknāks, jo labāk) 50 g sviesta Ķimenes Sāls Citronu sula vai citronskābe Ja gribas: zaļumi (timiāns, baziliks, koriandrs, dilles u.c.)

PAGATAVOŠANA:

Uzkarsē pienu līdz aptuveni 95 grādiem, nepārtraukti maisot pievieno biezpienu. No biezpiena skābuma pamazām atdalās sūkalas. Ja tas nenotiek, var pievienot papildus skābumu – citronu sulu vai citronskābi (pavisam nedaudz). Kad sūkalas pilnībā atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, nolej sūkalas un visu masu nokāš sietā. Sajauc ķimenes un sāli. Katlā izkausē sviestu. Liek masu atpakaļ katlā, sajauc ar sviestu un ķimeņēm-sāli. Ja garšo, klāt var likt arī timiānu, baziliku vai citus garšaugus. Karsē līdz masa kļūst viendabīga un staipīga, mazliet līdzīga gumijai. Ja karsēsiet mazāku laiku, siers būs irdenāks, ja ilgāku – cietāks. Pēc tam masu ieklāj marlē vai dvielītī un liek ledusskapī zem sloga, piemēram šķīvja. Visabāk, ja šķīvis vai dvielītis, ko uzklājat virsū ir sarkanā krāsā – jo saka, ka tad siers labāk sanākot.

Lai gatavošanas prieks un labi garšo!

26 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

Vispār jau rīt ir Jāņi un šodien ir Līgo diena :D

2 0 atbildēt