Ja dzimšanas diena mazai meitiņai, tortei jaizskatās romntiskai. Kā man tas sanāca, tūdaļ parādīšu.ļ
Produkti pamatnei
Olas 4 gab
3 glāzes miltu
300 gr bieza lauku krējuma
1 glāze cukura
1 paciņa vanilīncukura
4 ēdamkrotes kako pulvera
1 tējkrote sodas, nažagals citronskābes
Norīvēta viena citrona miza.
Pildījumam
500 gr saldais krējums 35 %
Šokolādes čipsi tumšie 250 gr
Šokolādes čipsi baltie apm 30 gr
Sviests 50 gr.
Puspaciņa želatīna
Viena citrona sula.
Iecukurotas lielo ogu dzērveņu pusītes.
Cukura rozītes , sagatavotas iepriekš, var apskatīt manā rakstā http://spoki.tvnet.lv/receptes/Rozites-rozites/599421
Daži derīgi padomi. Torte vienmēr būs gršīgāka, ja tā cepta iepriekšējā dienā , sasmērēta un slēgtā traukā uzglabāta vēsā vietā, nevis ledusskapī.. Virsas dekorēšnu labāk darīt lietošanas dienā, lai svaigāks izskats.
Šoreiz man bija svarīgi, lai torte būtu sevišķi garda, to cepu vakar vakarā, bet dekorēju šodien.
Gatavošana.
Norīvēju vienam citronm mizu, Saputoju ar mikseri 4 olas ar glāzi cukura un vanilija cukuru, pievienoju citrona mizu. Caur sietiņu piesijāju kakao pulveri un glāzi miltu. Atsevišķi sajaucu skābo krējumu ar citronskābi un sodu, tad putojošo masu sajaucu ar ar samiksēto olu masu. Vēl pievienoju 2 glāzes miltu un visu labi ar karoti izmaisu.
Šoreiz cepu divās daļās. Apm. 1/3 masas izklāju 1 cm biezā slānī uz cepamā papīra riņķa formā ar apm. 27cm diemetru. To izcepu vispirms.
Pārējo masu lieku cept cepamā pannā ar diemetru 24 cm. Tā cepsies ilgāk - apm. 30-35 min. Manai pannai ir vāks ar asām malām. Ar šo vāku apgriežu izceptajai ripai malas, Atgriezumus sadrupinu, tos izmantošu tortes ārējo malu apdarei.