Domājams ka daudzi pabija lielajā talkā,tapēc pēc kartīgas strādāšanas vajag ko rihktīgu iečamāt.....viens varen ritīgs vīra ēdiens(arī sievietes drīkst ēst).Uztaisams pat ar aizisietām acīm(joks)......Aptuvenās izmaksas 4-6 personām lidz 10 ēriki.
Īstā talkas maize....25
Smērviela:Krejums,mārutku majonēze,svaigais siers ar papriku un čilī,maltie pipari,karijs,dilles.Visu skaisti samaisam asumu koriģējat paši,man garšo ass ēdiens.Un šai mērcei jabūt asai.
Rimi nopērkama ciabatas maize ,sagriežam trijās daļās.Un tad uz pusēm līdz garozai ,bet lai nebūtu galīgi pušu.(tad jūk āra kad ēd)
Vienīga zaļbarība tomāts,tas dos sulīgumu un tomāta raksturīgo skābumu.Sagriežam šķēlēs un nokaisām ar maltiem pipariem.
Cūkgaļas kakla karbonāde,sagriežam sķēlēs un nokaisām ar vegetu vai ko līdzīgu(ievērojat šeit ir vienīgā sāls,citur nelieku).Pāris reizes pa šķelītēm uzmaucam ar Tora dieva sitamo (hummer).Un metam elles ķēķī iekšā apcepties skaisti brūnas.
Pa to laiku maizītes nosmērējam ar smērvielu,un neželojam viņu.
Gaļēns jau pacepies,liekam starp maizi iekša.Lielākas šķēles drīkstam sagriest smalkāk.
Vel tik tomāts pāris riņķi virsu un spiežam tiešā nozīmē maizīti kopā.Tinam pārtikas plēvē vai folijā ,vai cepamajā papīrā iekšā.Līdz pēc padarītā darba viņas būs sulīgas un mīkstas.Mani pāris paziņas liek folijā un tad vai nu uz grilla.Vai ugunskurā iemet uz mazu brītiņu ir vienkārši super garša.
Nu tad labu apetīti un kā saka par tīru Latviju......ēdam nost.....:)