cūkas kakla karbonāde
liesu krūtiņa bez kauliem un āda vienādā daudzumā (kopā ap 3 kg)
1 kg sīpolu
Marinādei:
~ 50-75 g 6% ābolu vīna/degvīna etiķa (var arī parasto)
1 ĒK sinepju
1 ĒK majonēzes
1 ĒK medus
1 ĒK sojas mērces
½ TK maltu melno piparu
½ TK maltu saldo sarkano piparu (paprikas)
½ TK kaltēta malta ingvera
½ TK sāls
dažas sasmalcinātas ķiploka daiviņas
timiāns
Gaļu sagriezu, sīpolus sašķēlēju ripiņās, saliku lielā traukā. Sagatavo marinādi. Visu tā pamatīgi izmaisīju ar rokām. Marinādi (to suliņu, kas sanāk) var piešaut pie mēles - ja par stipru skābums, pielej ūdeni, ja par maz, pielej etiķi. Piespiedu ar šķīvi saturu tā, lai visa gaļa ir zem ūdens, un liku ledusskapī uz diennakti. Dažas stundas pirms cepšanas trauku izņēmu, lai gaļa sasiltu.
Starpcitu šo pašu var pagatavot ātrajā variantā...
Jādara viss tas pats tikai tad kad viss kopaa ir salikts vajag miiciit kaadas 10 - 15 min tad ātrāk iesūcas marināde un gaļa ir mīkstāka un sulīgāka. Var likt vairāk gan etiķi, gan ingveru, gan sinepes.
Un labu apetīti!