Sveiki, Spocēni.
Pastastīšu, kā pagatavot iespējami ātrāko un vieglāko Vaniļas Siera kūku. Tiem, kam nepatīk pavadīt pārāk daudz laika virtuvē gatavojot ēdienu, bet patīk baudīt kaut ko pašu gatavotu.
Šī būs recepte pašai vienkāršākajai kūkai - vaniļas siera kūkai, bet ja kāds vēlas var pievienot tai jebko citu - šokolādi, riekstus, ogas, augļus, ievārījumu. Viss atkarīgs no Jūsu pašu izdomas un fantāzijas un tā, kas Jums visvairāk patīk un garšo. Dekorējiet pēc sirds patikas!
Pats labākais šai kūkai - nav noteikti daudzumi cik daudz ko likt - viss pēc paša/s izvēles - vairāk siera vai vairāk saldā krējuma, vairāk vai mazāk cukura. Cepumu daudzums atkarīgs, cik daudz biskvīta vēlaties. :) Tā kā kļūdīties ir neiespējami!
Pagatavošanas laiks:
15-30 min. Atkarīgs, cik ātri strādā (visvairāk laika no visa pagatavošanas procesa aizņem cepumu sasmalcināšana).
Nepieciešams:
Masai:
Svaigais siers (es izmantoju Filadelfijas sieru bez piedevām) - cik vien vēlies.
(izmantoju 2 lielās paciņas).
Saldais krējums (izmantoju Double cream, bet der arī parastais, Latvijā nopērkamais saldais krējums) - cik vien vēlies (izmantoju pusotru "lielo" iepakojumu).
Cukurs - pēc izvēles, cik saldu kūku vēlies (liku 100-150 gr, nepatīk pārak salda), cepumu biskvīts pats par sevi jau būs salds.
Vaniļas ekstrakts vai sēkliņas - garšai un smaržai.
Ogas - rotāšanai (izmantoju mellenes).
Biskvītam:
Cepumi - cik vien vēlies (izmantoju 2 dažādu veidu cepumus, divus iepakojumus).
Sviests. (izmantoju uz 500-600 gr cepumu apm 200 gr sviesta).
Pagatavošana:
Sasmalcini cepumus līdz "pulverveida" konsistancei. Pievieno izkausētu sviestu - var likt vairāk vai mazāk, atkarīgs, cik stingru vai drupenu pamatni kūkai vēlies. Liek veidnē/bļodā vai jebkurā citā traukā. Ar karoti "sapresē" cepumus un izlīdzina taisnu virsmu.
Ņem saldo krējumu un saputo ar cukuru un vaniļas sēkliņām/ekstraktu, pievieno sieru un puto kamēr masa paliek mazliet "stingra".
Masu pārklāj pāri biskvītam. Pēc izvēles - virsmu var nogludināt taisnu, vai atstāt tādu kāda ir.
Izrotā ar ogām.
Liec ledusskapī "ievilkties" uz pāris stundiņām.. Es parasti atstāju uz nakti.
Lai veicas! :)
Pievienoju bildi, lai varat redzēt manu gala iznākumu kūkai!
Šoreiz bija slinkums izlīdzināt kūku/virsmu, tādēļ tāda "nelīdzena".
Baudiet!
Ja izmēģināsiet, gribētu dzirdēt Jūsu viedokli, kā garšoja un patika. ;)