Vienkārša un pietiekami ātra recepte tiem, kas vēlas paprovēt savas spējas plova gatavošanā.
Iesācējiem: plovs7
Rīsi ~ 500g
Cūkgaļa ~ 500g
Burkāns
Lauru lapas
Tomātu mērce
Ķiploks
Garšvielas - sāls, karijs, pipari, gaļas garšviela
P.S. Izmantoju 2l katliņu.
Katliņu uzliek uz plīts, ielej eļļu. Gaļu sagriež kubiņos un iemet katliņā cepties. Sarīvē burkānu uz lielās dārzeņu rīves un piemet klāt gaļai. Cep tik ilgi līdz gaļa gatava un burkāni maina krāsu.
Šajā vietā var likt klāt arī sīpolus, ja vēlas. Tos cep līdz ir zeltaini.
Tikmēr noskalo rīsus līdz ūdens vairs nav duļķains.
Kad gaļa un burkāni gatavi, pielej ūdeni, lai nosedz un pasautē ~ 15min.
Pieliek rīsus, garšvielas, 2 lauru lapas, tomātu mērci ~ 6 ēdamkarotes un atkal ūdeni, lai nosedz un ir mazliet pāri. Samaisa. Nogriež mazākus grādus un atstāj gatavoties līdz virsējie rīsi gatavi. NEMAISA.
Kad gatavs, tad nogriež grādus nost un vidū iesprauž veselu ķiploka galviņu uz 15min, lai ievelkas.
Ķiploku var pasniegt kopā ar plovu. Labu apetīti.