local-stats-pixel

Hamburgera recepte4

49 9

Sveiki spocēni! emotion Izdomāju uztaisīt rakstu par visiem zināmo hamburgeru!Šajā rakstā būs recepte, kā viņu pagatavot mājās un manuprāt ne tik labu kā atrās apkalpošanas restorānos emotion

Pagatavošana:

Gaļā iemaisa garšaugus, sīki sasmalcinātus ķiplokus un visu kārtīgi samīca. Gaļas masu sadala daļās, kas paredzētas vienam hamburgeram. Veido apaļas kotletes un cep uz pannas. Apcep no abām pusēm tā, lai vidus vēl ir mazliet jēls. Tad gaļu cep cepeškrāsnī – līdz no kotletītēm ārā sāk tecēt sula.

Bulciņas pārgriež uz pusēm, apslaka ar olīveļļu un apcep.

Uz apceptās maizītes uzklāj tomātu mērci. Virsū liek kotleti, marinētus sīpolus, romiešu salātlapu, kas apslacīta paštaisītajā majonēzē.Hamburgerā var likt visu, kas garšo

Marīnēti sīpoli:

Sīpolus sagriež riņķos. Virs sīpoliem no citrona izspiež sulu, uzber sāli, visu samaisa. Bļodu pārklāj ar plēvi un liek ievilkties.

Majonēze:
Olu dzeltenumus, sāli un piparus pamatīgi sakuļ, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci. Iemaisa sasmalcinātas bazilika lapas. Pielej olīveļļu un iekuļ masā, līdz viss iegūst biezāku konsistenci.

Mērce hamburgeram [tomātu salsa]:
Sakapā tomātus, seleriju kātus, redīsus un baziliku. Pieber piparus un samaisa

Sastāvdaļas:

Maltā gaļa (jaunlopa) – 450 g
Bulciņas – 4 gab.
Garšvielas: Rozmarīns, sāls, melnie pipari, ķiploki, kumīns – pēc garšas
Olīveļļa – 2 ēdk.

Hamburgera pildījumiem:

Marinētajiem sīpoliem:
Sarkanie sīpoli – 6 vidēja lieluma
Citrons – 1 gab.
Sāls – 1 liela šķipsna

Majonēzei:
Olas – 5 gab.
Sāls
Pipari
Bazilika lapas – dažas
Olīveļļa – 70 g

Hamburgeru mērcei [tomātu salsa]:
Tomāti – 2 lieli
Seleriju kāti – pāris
Redīsi – pāris saujas
Baziliks – 1 bunte
Melnie pipari

Lai labi garšo emotion

49 9 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

kaučkas jau burgerveidīgs sanāks, bet līdz burgeram tur tālu ....

Pirmām kārtām burgera kotlešu gaļai vienmēr nāk klāt ceptu sīpolu masa - tas ir tas knifs, kas dod to "makdonalda garšu" ...

bet lielākā sāpe ir pašās bulciņās - ja vēl gaļu un zaļbarības pildījumu var pagatavot aPsolūti identisku "burgerēstuvēm", tad ar bulciņām ir sāpe, jo tās pats mājās neuzcepsi ...

Esmu par šo runājis ar daudziem "maizniekiem" kam pašiem savas ceptuves - un jā šīs burgerbulciņas ir praktiski neiespējami "noviltot" jo tajās tiek izmantotas īpaši sabalansētas mīklas piedevas, kas padara tās maizītes ārkārtīgi porainas, jā var filozofēt par "kaitīgajām piedevām" līdz rīkle sausa, bet - ibio - tās bulciņas deļ sava "viegluma" ir garšīgas. Un pašam mēģinot ko cept sanāk tik "baltmaizes batona" garša, vai arī tik carumainas  bulciņas ka gaļa cauri krīt...

tieši tas maizīšu porainums ir īsta burgera "rozīnīte"

2 1 atbildēt

čakars.... 

1 0 atbildēt

loool.. ielika rakstu un uzreiz uzdzēsās.. muļķis :D:D:D:D

1 1 atbildēt

Šitā noķēpāties ir vērts tikai ja nāk ciemiņi... pašam priekš sevis man nebūtu pacietība, lai vai cik arī garšīgi nebūtu... :D

0 0 atbildēt