Sveicieni visiem šajā burvīgajā un karstajā vasaras dienā! Kas gan varētu būt labāks par lielisku un mazliet asu uzkodu vakaram... Protams drosmīgajiem, kas nebaidās pasvīst :D
Tātad mīļie drosminieki... Šodien pastāstīšu, kā gatavot lielisku Guacamole, Latīņamerikas virtuves cienītājiem. ;)) Dievinu asos ēdienus.
Šī nebūs fotorecepte...
Tātad...
Nepieciešams:
3 avokado
1/2 liela sīpola vai arī 1 maziņu
1 tomāts
2 zaļie čilli pipari
1 laims
pētersīļi
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Avokado sagriež uz pusēm. Izņem kauliņu. Ar karoti visu zaļo mīkstumu izņem arā un liek bļodā. Un tā mīlīši visus 3 avokado.
2. Ar dakšiņu samīcam avokado līdz viendabīgai masai.
3. Sagriežam sīpolu mazos gabaliņos.
4. Sagriežam tomātu. Arī mazos gabaliņos. Ak jā... bus vajadzīga tikai tomāta cietā daļa jeb bez vidiņa, kur ir suliņa un sēkliņas...
5. Sagriežam čilli piparus. Arī mazos gabaliņos... smalki, smalki.
6. Sagriežam pētersīlīšus.
7. Izspiežam laima sulu.
8. Visas sastāvdaļas pieberam klāt avokado, pieberam mazliet sāli un maisam visu kopā.
Dekorēt protams var kā grib... Ļoti labi izskatās, kad uz liela šķīvja pa vidu uzliek mazu trauciņu mūsu pagatavotajai guacamole. Guacamole pa virsu uzber mazliet sagrieztus tomātus un var iespraust kādu kukurūzas čipsīti... bet uz parējā šķīvja apkart mazajam trauciņam saliekam vēl kukurūzas čipsīšus.
Guacamole var pasniegt ar kukurūzas čipsīšiem vai ar načo... Bet ja jums garšo un varat atrast pielietojumu, manuprāt, var pasniegt ar jebko.
Lai jums jauks vakars un labu apetīti!