local-stats-pixel

Grūbu džambaleija6

88 0

Īstens "komforta ēdiens", turklāt veselīgs, ja izmanto eko šmeko sastāvdaļas. Šī gan būs neliela adaptācija tradicionālajam kreoliešu ēdienam. Ar šo daudzumu 2 cilvēkiem vakariņās būs ko ēst 3 dienas. Viegli un salīdzinoši ātri pagatavojams. Manuprāt, šis ēdiens ir nesalīdzināmi garšīgāks par mūsu tradicionālo grūbu biezputru. Recepti iespējams mainīt pēc savas gaumes - var vēl klāt pievienot šampinjonus, kukurūzu un ja gribas tomēr vēl šķidrāku, tad pieliet nedaudz klāt buljonu, kam ir zems sāls saturs. Grūbas var aizvietot ar brūnajiem rīsiem un tītara gaļu ar vistas gaļu. Neviens neliedz arī gatavot ar baltajiem rīsiem, liellopa/cūkgaļas malto gaļu vai desiņām. Pašu izvēle! :)

Sastāvdaļas:

400 g malta tītara gaļa

200 g grūbas

3 bundžiņas organisko tomātu gabaliņos savā sulā (man katra bundžiņa bija 400 g)

3 paprikas

3 lieli seleriju kāti

2 lieli burkāni

2 lielas ķiploku daiviņas

1 liels sīpols

Sāls

Melnie pipari

Šķipsniņa kajēnas piparu

Saldās paprikas pulveris

1 tk rapšu eļļa

2 lielas lauru lapas

P.S. Nepieciešams sautējamais katls vai sautējamā panna ar nelīpošo virsmu.

Recepte:

1. Nosver vajadzīgo daudzumu grūbas, noskalo aukstā ūdenī vairākas reizes un gatavo pēc uz iepakojuma norādītās instrukcijas, taču ūdenim, kurā grūbas vārīsies, pievieno 2 lauru lapas. Kad grūbas gatavas, lauru lapas jāizņem.

NB! Es lietoju grūbas, kuras iepriekš stundām nav jāmērcē, bet var uzreiz gatavot. Pievērsiet uzmanību šim, lai ēdiena gatavošana neievilktos stundām ilgi. Grūbas var pagatavot jau pat 2 dienas iepriekš, uzglabāt ledusskapī un pievienot jau gatavas, kad vajadzīgs.

2. Smalki sagriež sīpolu, selerijas, papriku, burkānu sarīvē.

3. Pannu/katlu liek uz vidējas uguns, pieliek 1 tk eļļas. Vispirms pievieno sīpolus un sautē kamēr gaiši brūni, tad pievieno burkānus, papriku, seleriju un visu kārtīgi samaisa. Pievieno malto gaļu un sāli, visu kārtīgi samaisa, liek virsū vāku un sautē 5 minūtes ik pa 1 minūtei dārzeņus apmaisot.

4. Pievieno garšvielas pēc savas garšas, pievieno tomātus savā sulā, piespiež ķiploku un visu kārtīgi samaisa. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns līdz dārzeņi mīksti (aptuveni kādas 10 - 15 minūtes).

5. Pievieno grūbas un visu kārtīgi samaisa, pagaršo vai vēl nepieciešams pievienot kādu garšvielu. Uzliek vāku un vēl pasautē kādas 2 minūtes.

Tāds, lūk, sautējums!

Lai izdodas un labi garšo!

Lai uzzinātu kā pagatavot elegantus desertus un citus gardumus, skaties šeit.

Reklāma
88 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Tagad gatavoju jau otro reizi ,jo iegaršojies. paldies

2 0 atbildēt

Salasīšo receptes uz jāskrien mājās gatavot!!! emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Izskatās labi, bet vai pēc šī nebūs šķidrais džambarlejā?
2 3 atbildēt