Čau!Šis ir mans pirmais raxts recepšu lauciņā,bet esmu diezgan labs pavārs.
Tāpēc piedāvāju veidu kā pagatavot griljāžu-vienkāršu bet gardu saldumu.
Čau!Šis ir mans pirmais raxts recepšu lauciņā,bet esmu diezgan labs pavārs.
Tāpēc piedāvāju veidu kā pagatavot griljāžu-vienkāršu bet gardu saldumu.
Pats pirmais kas ir vajadzīgs ir-cukurs.Visvienkāršākais cukurs.Es iesaku ņemt cukuru šādā iepakojumā.Pāŗējie nekūst tik labi un stiprāk piedeg.
Tālāk panna.Vislabāk būtu čuguna panna,bet ja tādas nav-ņemiet teflona.Protams čuguna pannā būs dabiskāka garša un smarža,un būs arī veselīgāk.Teflona panna nekad nav laba izvēle,ja jāgatavo griljāža.
Vēl-auzas.Bez tām neiztikt.Var izmantot arī musli un tamlīdzīgas lietas,var vienkārši piejaukt auzām rozīnes.Iesaku ņemt Alis co rozīnes vai Kiteks rozīnes.Tās ir apgāzētas toties mazāka iespēja ka tur iekšā atradīsiet kaut ko ne sevišķi patīkamu.
Auzas vajadzēs bērt klāt izkausētajam cukuram.Vēl vēlams pievienot lobītās Kiteka saulespuķu sēkliņas.LOBĪTĀS!!!
Varat likt klāt visu kas garšo-riekstus,valriekstus,lazdu riekstus,zemesriekstus,jau minētās saules puķu sēkliņas.
Vēl ļoti svarīga lieta šajā procesā-eļļa.Nē,ne jau naftas eļļa,bet...
...kvalitatīva,laba,aromātiska eļļa.Ja jums nepatīk olīveļļas rūgtenums vai saulespuķu eļļas nepatīkamā smaka cepot-izvēlieties vai nu rafinētu sauleņu eļļu vai arī kādu maigāku olīveļļu.Rapšu eļļa šoreiz nederēs.Ar šo eļļu vajadzēs ieziest pannu.
Pirmkārt,ieziediet ar eļļu pannu.Nedrīkst uzliet par daudz eļļas,jo citādi negaršos.Lieko eļļu var noņemt ar vati.
Otrkārt,uzberiet uz pannas cukuru.
Treškārt,jau iepriekš padomājiet,kādu griljāžu jūs gribat.Vai cietu griljāžu,cienīgu Riekstkoža zobiem,vai vidēju,sagraužamu mirstīga cilvēka zobiem,vai mīkstu ko var kost viegli.
Ieslēdziet gāzi,uzlieciet pannu ar cukuru.Viegli maisot,cukuru apbrūniniet.No plīts,griljāžu gatavojot,atiet KATEGORISKI AIZLIEGTS!!!CUKURS PAR OGLI VAR PALIKT PĀRIS MIRKĻOS!!!Pielejiet nedaudz ūdens.
Kad sāk veidoties putas,pielejiet vēl nedaudz ūdens.Maisiet nepārtraukti.Pieberiet savu izvēlēto maisījumu(auzas un vēl kaut ko) un rūpīgi iemaisiet to izkusušajā cukurā.Ja vēldaļa cukura nav izkususi,palieliniet gāzes liesmu.Ja izkusis GANDRĪZ viss cukurs,tad nedaudz samaziniet uguni.
MEGA BRĪDINĀJUMS!!!NOTEIKTI SAGATAVOJIET FOLIJU UZ KĀ UZLIET VERDOŠO MASU!!!SARGIET PIRKSTUS!MASA IR KARSTA KĀ DZĪVĀ UGUNS!!!Kad masa sakususi ar auzām,lejiet masu uz folija,KAS OBLIGĀTI JAIETAUKO,CITĀDI GRILJĀŽAI PIELIPS FOLIJA UN TAI BŪS METĀLA GARŠA.Pagaidiet 10 minūtes,kamēr masas virskārta sastingst,tad 1)Ja dzīvojat privātmājā,izneiet foliju ar griljāžas masu ārā,2)ja dzīvojat daudzdzīvoklenē,nolieciet to pie loga,vislabāk pie atvērta.
Jābūt pacietīgam,un jāgaida kamēr masa PILNĪGI SASTINGST.
Rezultātā iznāk kaut kas līdzīgs attēlā redzamajai griljāžai.
Paldies par uzmanību!
Ceru ka patika!
Recepšu lietās varat ar mani konsultēties,un palieku kopā ar jums,
ZoSoAlembic666.
folija vietā labāk ņemt cepampapīru. Vēl labāk - uz ietaukotas metāla (nekrāsotas) paplātes to masu uzgāzt. Ņamm.
paldies par recepti. Agrāk taisīju pa savam, kur bija tikai auzu pārslas un cukurs un beigās, pieliekot par daudz cukura vienmēr nācās ar karoti skaldīt, lai kaut ko dabūtu nost. Bet kopumā garšīgi. Kaut kad šo pamēģināšu taisīt ;) Paldies