Tā kā man ļoti garši sushi, jau kādu laiku atpakaļ iemācījos tos gatavot pati. Lai tos pagatavotu perfekti, tam nepieciešams neliels treniņš, tāpēc nesatraucieties, ja pirmajā reizē ne tā sanāk (arī es pirmajā reizē izgāzos!) Tāpēc paturiet prātā, pat ja tie neizskatīsies tik labi, tie tik un tā garšos lieliski!
Gribi suši? Pagatavo pats!35
327
5
Nepieciešamās sastāvdaļas - 0, 5 kg suši rīsu, 10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietīt suši, 6 ēdk. rīsu etiķis, bambusa paklājiņš suši tīšanai, wasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta, Hari – marinēts un smalki sagriezts ingvers, sojas mērce (to visu var atrast Rimi) un sastāvdaļas, ko vēlaties ievietot suši, piem., lasis, avokado, gurķis, garneles, tuncis, filadelfijas siers un tml. - viss atkarīgs no Jūsu gaumes! ;)
Tātad pats svarīgākais process ir rīsu novārīšana, jo no tā būs atkarīgs kādi sanāks Jūsu suši. Piebildīšu, ka suši vislabāk tomēr sanāks ar speciāliem suši rīsiem, kuri ir pareizi apstrādāti. Rīsus liek mērcēties vēsā ūdenī uz 20 min. Tad tos nokāš un procesu atkārto vēl divas reizes. Tad liek tos katlā un pielej ūdeni, kas ir nedaudz pāri rīsiem un vāra uz lēnas uguns apm. 20 min. Atcerieties, ka rīsus maisīt nedrīkst! Kad rīsi uzvārījušies, pievienojam 6 ēdk. rīsu etiķa ar koka lāpstiņu (arī rīsus labāk ielikt koka vai bambusa traukā) un pēc tam atdzesē.
Reklāma
Ņemam bambusa paklājiņu rīsu tīšanai un klājam uz tā nori ar spīdīgo pusi uz leju.
Tad uz nori plānā kārtiņa klājam atdzesētus rīsus.
Labāk ir samitrināt rokas, lai rīsi pie tām nelīp.
Reklāma
Vienā galā, kur liksim pārējās sastāvdaļas, klājam nedaudz mazāk rīsu.
Liekam sastāvdaļas pēc izvēles vienā galā un kārtojam tās rindiņā. Jāatceras, ja liksiet par daudz, tas pa galiem kritīs ārā.
Kad sastāvdaļas saliktas, ar bambusa paklājiņa palīdzību rullējam kopā.
Reklāma