Šodien gatavošu našķi no greipfrūta miziņām.Greipfrūtu rūpīgi nomazgā, ar asu nazi nogriež mizu līdz augļa (baltai daļai). Visiem garšo svaigi spiestās sulas un žēl mest ārā mizas,tāpēc šī recepte būs ļoti noderīga.Jā atstāt balto ,,miziņu,, tad sukādes bus rūgtas.Mizas sagriež sloksnītēs,liek uz lielas uguns vārīties (10 minūtes),tad izkāš,nosusina uz papīra dvieļa (10-15minūtes) .Gatavošu sīrupu ,katliņa ber cukuru un lej ūdeni,uzvāra līdz cukurs izkusis.Greipfrūta mizas liek sīrupā ,uz lēnas uguns vāra(10-15 minūtes) līdz tās kļūst caurspīdīgas.Izņem mizas no sīrupa (sīrupu var izmantot dažādiem desertiem vai biskvīta smērēšanai) atstāj pāris stundas žāvēties,apviļā cukurā.Gatavās sukādes glabā noslēgtā traukā. Ar var sukādēm rotāt dzērieni,dažādus desertus un labprāt ēst tās vienkārši kā saldumus.
Sastāvdaļas:
Greipfrūts 1
Cukurs 100 g
Ūdens 100 ml