Sagribējās un viss, bet taipatlaikā ko vienkāršu, lai nav stundām ilgi jāņemas ...
un kamdēļ lai neuzēstu garneles ar rīsiem ? Vienkārša un klasiska garšu spēles recepte.
Šoreiz gan runa ies par "lielajām" garnelēm, jo sīkās asteles ir derīgas tikai kā piedeva kādiem salātiem.
Izvēloties garneles, ņemam tādas, kas ir pēc iespējas "tīrākas" no ledus un daudzmaz svaigas, respektīvi nesen iesaldētas, nevis ledus pikuči iz pagājušā ledus laikmeta ...
Garneles ar rīsiem :)8
71
4
Ko ta mums vajag ?
1. labas garneles grami 400-500mts - pamatam
2. pāris sīpoli - asumam
3. divas saujas pistāciju - piedevai
4. medus - saldumam
5. soja - sāļumam
6. vorčestras mērce - skābumam
7. rīsi grami 200mts - piedevai
8. sviests - cepšanai
un viegli sastampājam pistācijas drumslās ...
šīs sāļās drumslas būs ideāls "uzbēriens" ēdamajam ...
Reklāma
Izkausējam uz pannas kārtīgu pikuci ar sviestu ...
un beram rīsus uz pāris minūtēm apcepināties
noķeram mirkli, kad rīsi kļūst zeltaini - šī pirmsvārīšanas rīsu apcepšana piedos interesantu smeķi un izteiktu krāsu ...
Reklāma
no pannas beram rīsus grāpī ar ūdeni un vāram, līdz ir gatavi ...
sasālam ciknukatramprasās ...
sagatavojam trauciņus, kuros sapildīsim rīsus, tādejādi piedodot tiem elegantāku formu "uz šķīvja"
ieziešam trauciņus ar sviestu, lai rīsi nepieliptu sienām ...
kad rīsi ir gatavi, kāšam nost .. ...
Reklāma
un sastampājam rīsus trauciņos ...
nedaudz atdziestot, rīsus varēs izkratīt kā smilšu kūkas no spannīša laukā ...
Kamēr ņēmāmies ar rīsiem, garneles ir atkusušas un gatavas marinādei ...