Kas gards, viegli pagatavojams, ar ko pārsteigt savus mīļos un sevi!
Kas gards, viegli pagatavojams, ar ko pārsteigt savus mīļos un sevi!
Vajadzēs
300gr.Saldētas ogas
250gr.sablendētu un caur sietu caurberztu biezpienu
150 gr. cukura ogu mērcītei
100 gr. balto šokolādi (var nelikt, tad tikai cukurs jāliek vairāk)
100 gr. cukura biezpienam(tas ir aptuveni, jo ja gribās saldāku var bērt vēl)
1 paciņaVaniļas cukurs
250 mlSaldais krējums
1/2Citrona sula un miziņa (bildē nav, bet tas pēc vēlēšanās, var arī nelikt)
Skābumu un saldumu varat regulēt paši pieliekot vairāk cukuru un citrona sulu/miziņu
Biezpienam pieliek cukuru un vaniļas cukuru, un samaisa.Es tādu sagatavotu biezpiena masu jau nopirku veikalā(diemžēl nav man te Latvijas graudainā). Tad iesaku biezpienu sablendēt uzreiz ar saldo krējumu, tādējādi izlaižot putošanu un iecilāšanu biezpienā.
Piespiež citrona sulu, un pierīvē nedaudz miziņu.
Saputo saldo krējumu
Ūdens peldē izkausē balto šokolādi.
Kārtīgi iemaisa biezpienā.
Iecilā putukrējumu. Liek ledusskapī un gatavo ogu mērcīti.
Sablendē ogas.
Izberž caur sietu.
Lai ogu mērcīte saglabātos ilgāk to silda kopā ar cukuru, līdz tas izkusis, un lai viņa būtu nedaudz krēmveidīgāka, pielej apmēram vienu ēdamkaroti kartupeļu cietes, kas samaisīta ar 80-100ml auksta ūdens, un lēni maisot silda līdz parādās pirmie burbuļi.
Tad ņem nost no plīts, pārlej citā trauciņā, ļauj atdzist un liek ledusskapī.
Skaisti un garšīgi, ko vēl vairāk var vēlēties ^^ :)
P.S. Var redzēt, ka dzīvo Vācijā, tur visiem tās silikona lāpstiņas ;)
hmmm... nākamais cilvēks, kas liek iekšā dažādas ēdienu receptes.... gaidīšu intrigu drīz