Pagatavo šos pavisam vienkāršos cepumus un Tevi pats velns neatturēs tos pagatavot vēl vismaz 10 reizes ! Tik gardi tie ir.
PS. BEZ MILTIEM !
Pagatavo šos pavisam vienkāršos cepumus un Tevi pats velns neatturēs tos pagatavot vēl vismaz 10 reizes ! Tik gardi tie ir.
PS. BEZ MILTIEM !
Sastāvdaļas un Pagatavošana:
3 glāzes Auzu pārslu (ātri vārāmās ir smalkākas, bet der arī pilngraudu)
Pus paciņa Sviesta jeb 100g
Saulespuķu sēkliņas (bez čaumalām) - pāris saujas, var arī nelikt, ja visas pārējās sastāvdaļas jau mājās ir un uz veikalu neiesi.
Pus Glāze cukura - var likt arī pilnu glāzi, bet vai tik nebūs pārāk saldi.
3 olas - sākumā liksies par maz, bet tā nav taisnība ;)
Tātad ņemam pannu, liekam kausēties sviestu, izkusušajā sviestā beram visas auzu pārslas un saulespuķu sēklas un maisot grauzdējām kamēr paliek brūnākas un sāk parādīties ļoti patīkams aromāts. Atdzesē līdz vismaz 50C temperatūrai (lai pārāk karstas pārslas nesarauj olas) Atdzisušajām pārslām pievieno cukuru un 3 olas. Sajauc visas sastāvdaļas kopā.
Pirmās reizes gatavojot šo 'mīklu' nepratu to uzlikt uz pannas, jo tā ir ļoti lipīga un ar rokām to darīt ir ķēpa. Tagad man gudrība rokā - liec nelielas čupiņas mīklas uz pannas un ar karoti saspied vēlamo formu. Var atstāt arī vienkārši čupiņas, bet tad vidus var palikt jēls.
Cep 180-200C karstumā 7-12 minūtes (skatieties paši cik brūnus..vai melnus gribat)
Cepumi ir kraukšķīgi, bet ne cieti ;)
Viena panna. Bonuss tiem, kas novērtēs Latvisko noformējumu :D
Forsha ideja! Es cukura vietaa liktu zaljumus, piparus un saali. Un tad pie alus