Sveiki Spoktauta!
Vairākus mēnešus no vietas piestrādāju pie šīs zupas receptes - tā ir manis izdomāta zupa, kuras pirmsākumus gan aizņēmos Gan Bei restorāna
ēdienkartē no Pīles zupas ar Šitaki sēnēm. Bet izņemot pīli un puravus, nekas vairāk šīs zupas nesaista, tāpēc atļaušos apgalvot, ka tā ir mana oriģinālā
recepte. Bet tā kā zupa sanākusi garda, vēlējos ar to padalīties, varbūt iegaršosies vēl kādam. Nosaukuma zupai nav. Vienkārži Z.U.P.A.
Tātad sastāvdaļas:
Pīles kājas 2 gab (vienreiz mēģināju pīles vietā vistu - bija tā neko, bet ar pīli man patīk labāk)
puravs - 1 gab
pupiņas - 2 bundžas
čili pipars - 1 gab
gaišā sojas mērce
Buljons - var eksperimentēt ar liellopa, vistas, ribiņu kubiņiem, buljonetkām vai būt ekspertam un vārīt savu buljonu, tā kā es neesmu tāda līmeņa
pavārs, kas spētu uzvārīt riktīgu buljonu, es izmantoju buljonetku - 1 gab.
šampinjoni vai jebkāda cita ĒDAMA sēne - 400gr (tā kā es aizvakar sasēņoju sviesta bekas un vēl šo to, tad izmantošu meža sēnes šoreiz.Ņammm.)
ķiploki - 2 galviņas
Garda zupa paša spēkiem!12
Izmantoju 3l katlu. Katlā lieku 2 pīļu kājas (tiem, kuri nezin - tādas var atrast RIMI, piemēram), buljonetku, ķiplokus un purava lakstus.
Ķiplokus - apmēram 10 daiviņas Latvijas Stipros nevis Ķīnas Maigos - tos vajadzētu vairāk.
Puravu lakstus nogriežu, sadalu pa lapai un kārtīgi nomazgāju - starp lakstiem ir smiltis.
Ūdeni iekšā un lai vārās 30 min.
Tāda tā izskatās pēc 30 min vārīšanas. Izņemu puravu lakstus, savādāk tie paliks pavisam mīksti un būs neiespējami tos izņemt, bet ēdot tie traucēs.
Tā kā pīle ir diezgan trekna un buljonetka ar - virspusē peld tauki, bet par laimi tie negrimst un ir viegli
nozvejojami nost ar parastu zupas karoti - kamēr paliek dzirds buljons. Šai bildē redzams viss tauku apjoms ko "nocēlu" no zupas virsmas.
Sojas mērce - es izmantoju šo - vieglo mērci. Apmēram 4 ēdamkarotes, bet tas ir garšas jautājums - šis ir brīdis, kad es garšoju zupu, pieberu sāli un piedzenu
sojas mērci pēc garšas - vajag tā, lai mēle saka - vēl bišķi sāli vai soju - tad pietiek, lai vēl pēc 30 min zupas garša būtu ideāla.
Pievienoju sagrieztu čili piparu - sēklas es izņemu, bet tas individuāli, kam asāks patīk, var kaut divus piparus mest klāt.
Pievienoju sēnes. Parasti notīrītus un šķēlēs sagrieztus šampinjonus, bet šoreiz vakar jau izvārītas (bez sāls) meža sēnes un vāru vēl 30 min.
Kad zupa vārījusies jau pilnas 60 min - izņemu pīles kājas un atkauloju, noņemu arī ādu, sagriežu gaļu mazākos gabaliņos un pievienoju atpakaļ zupai.