Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
327

Sveiki Spoktauta!
Vairākus mēnešus no vietas piestrādāju pie šīs zupas receptes - tā ir manis izdomāta zupa, kuras pirmsākumus gan aizņēmos Gan Bei restorāna
ēdienkartē no Pīles zupas ar Šitaki sēnēm. Bet izņemot pīli un puravus, nekas vairāk šīs zupas nesaista, tāpēc atļaušos apgalvot, ka tā ir mana oriģinālā
recepte. Bet tā kā zupa sanākusi garda, vēlējos ar to padalīties, varbūt iegaršosies vēl kādam. Nosaukuma zupai nav. Vienkārži Z.U.P.A.
Tātad sastāvdaļas:

Pīles kājas 2 gab (vienreiz mēģināju pīles vietā vistu - bija tā neko, bet ar pīli man patīk labāk)
puravs - 1 gab
pupiņas - 2 bundžas
čili pipars - 1 gab
gaišā sojas mērce
Buljons - var eksperimentēt ar liellopa, vistas, ribiņu kubiņiem, buljonetkām vai būt ekspertam un vārīt savu buljonu, tā kā es neesmu tāda līmeņa
pavārs, kas spētu uzvārīt riktīgu buljonu, es izmantoju buljonetku - 1 gab.
šampinjoni vai jebkāda cita ĒDAMA sēne - 400gr (tā kā es aizvakar sasēņoju sviesta bekas un vēl šo to, tad izmantošu meža sēnes šoreiz.Ņammm.)
ķiploki - 2 galviņas

Izmantoju 3l katlu Katlā... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
1.

Izmantoju 3l katlu. Katlā lieku  2 pīļu kājas (tiem, kuri nezin - tādas var atrast RIMI, piemēram), buljonetku, ķiplokus un purava lakstus.

Autora bilde
Ķiplokus  apmēram 10... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
2.

Ķiplokus - apmēram 10 daiviņas Latvijas Stipros nevis Ķīnas Maigos - tos vajadzētu vairāk.

Autora bilde
Puravu lakstus nogriežu... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
3.

Puravu lakstus nogriežu, sadalu pa lapai un kārtīgi nomazgāju - starp lakstiem ir smiltis.

Autora bilde
Ūdeni iekscaronā un lai... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
4.

Ūdeni iekšā un lai vārās 30 min.

Autora bilde
Tāda tā izskatās pēc 30 min... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
5.

Tāda tā izskatās pēc 30 min vārīšanas. Izņemu puravu lakstus, savādāk tie paliks pavisam mīksti un būs neiespējami tos izņemt, bet ēdot tie traucēs.

Autora bilde
Tā kā pīle ir diezgan trekna... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
6.

Tā kā pīle ir diezgan trekna un buljonetka ar - virspusē peld tauki, bet par laimi tie negrimst un ir viegli
nozvejojami nost ar parastu zupas karoti - kamēr paliek dzirds buljons. Šai bildē redzams viss tauku apjoms ko "nocēlu" no zupas virsmas.

Autora bilde
Sojas mērce  es izmantoju... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
7.

Sojas mērce - es izmantoju šo - vieglo mērci. Apmēram 4 ēdamkarotes, bet tas ir garšas jautājums - šis ir brīdis, kad es garšoju zupu, pieberu sāli un piedzenu
sojas mērci pēc garšas - vajag tā, lai mēle saka - vēl bišķi sāli vai soju - tad pietiek, lai vēl pēc 30 min zupas garša būtu ideāla.

Autora bilde
Pievienoju sagrieztu čili... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
8.

Pievienoju sagrieztu čili piparu - sēklas es izņemu, bet tas individuāli, kam asāks patīk, var kaut divus piparus mest klāt.

Autora bilde
Pievienoju sēnes Parasti... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
9.

Pievienoju sēnes. Parasti notīrītus un šķēlēs sagrieztus šampinjonus, bet šoreiz vakar jau izvārītas (bez sāls) meža sēnes un vāru vēl 30 min.

Autora bilde
Kad zupa vārījusies jau... Autors: Sreka Garda zupa paša spēkiem!
10.

Kad zupa vārījusies jau pilnas 60 min - izņemu pīles kājas un atkauloju, noņemu arī ādu, sagriežu gaļu mazākos gabaliņos un pievienoju atpakaļ zupai.

Autora bilde
0
327
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [9]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Aicixs avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa RecidīvistsMedaļa Teamwork
  Aicixs 25.08.14 19:16
6
0

Lieliski pasniegta recepte! Izlasot vien, palika prātā un iekārdināja. Noteikti pamēģināšu!

millers avatars
Medaļa TulpīteMedaļa Pilnu klēpi tulpēmMedaļa 1/13 kūciņas
  millers 25.08.14 21:30
2
0

Jāteic, visai interesanti!

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 26.08.14 08:01
2
0

Burvīgi,paldies!

slightlymadgirl avatars
Medaļa O!ZorroMedaļa 1/13 kūciņasMedaļa Visskaistākajai sievietei
  slightlymadgirl 25.08.14 20:43
1
0
Light soya sauce tulkojas kā vieglā (nestiprā)nevis gaišā :). Bet zupa izklausās super. Rītdienas pusdienu ideja noķerta :). Paldies +
gurkjis avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Piparkūka
  gurkjis 25.08.14 21:10
1
0

migla

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 21.08.16 08:42
1
0

ņam    

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 21.08.16 10:34
0
0

  

Viens Zeks avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa HumoristsMedaļa 1/13 kūciņas
  Viens Zeks 21.08.16 10:35  
0
0
Redzot puravus, gribēju teikt - bēē... Bet izņemt tos ārā, laba ideja.
Sreka avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa JubilārsMedaļa Kalla
  Sreka 21.08.16 21:54
0
0

atbildot uz Viens Zeks komentāru " Redzot puravus, gribēju teikt - bēē... ... " Noteikti jāņem laukā, savādāk tiešām Vēē, bet man vīrs ciest nevar puravus, tāpēc, kad taisa viņš, tad liek vnk sīpolu, kuru arī iemet veselu, bet pēc tam izķeksē laukā, pirms izšķīst.