Hey, šī ir pavisam vienkārši pagatavojama kūka, ja vien tavā saldētavā noglabātas pagājušajā vasarā omes (vai savā) dārzā sarūpētās upenes. :)
Īsta vasaras garša! Ātri un ņammīgi :)
Hey, šī ir pavisam vienkārši pagatavojama kūka, ja vien tavā saldētavā noglabātas pagājušajā vasarā omes (vai savā) dārzā sarūpētās upenes. :)
Īsta vasaras garša! Ātri un ņammīgi :)
Izkausē 150 gramus margarīna (palūko, lai tas nav sviestmaižu, jo tajā ir pārāk daudz sāls)
Divas olas sadali sastāvdaļās (baltumu atdali no dzeltenuma), dzeltenumu samaisi.
Kad margarīns ir padzisis (siltens), piejauc tam klāt 100 gramus piena, 100 gramus cukura, olu dzeltenumus.
350 gramiem kviešu miltu piejauc 2 tējkarotes cepamā pulvera. Nepārtraukti maisot, sijā klāt miltus. Kad ir tik biezs. kad ar karoti nevar vairs pamaisīt, pieber klāt vaniļas cukuru, sāc mīcīt ar roku, kamēr izveidojas viendabīga mīkla.
150 gramus cukura samal dzirnaviņās (vecā, labā \\\\\\"Straume\\\\\\") vai ņem jau gatavu pūdercukuru. To pievieno stingrās putās sakultiem olu baltumiem.
Sagatavo pannu. Es ņēmu apaļo veidni, bet var ņemt arī parastu pīrāgu pannu. Ieklāj ietaukotu cepamo papīru, izlīdzini mīklu pa visu pamatni, ja var, uzloki malas uz augšu. Kad tas izdarīts, uzber 400g atkausētu upeņu (vasarā, protams, svaigas!), pāri tām izlīdzini olu baltumu-pūdercukura masu.
Cep apmēram 50 minūtes 170 grādu temperatūrā, liekot uz viszemākā cepeškrāsns plaukta, lai apakša izceptos, bet augša nepiedegtu. Pārbaudi, ar kociņu pabakstot malas. Ļoti brūnu cept nevajag, bezē paliks rūgts, mana ir pašā laikā! Labu apetīti! :)
izskatās p-a-s-a-k-a-i-n-i!
kad būs mājās ogas, noteikti izmēģināšu. paldies par recepti (:
paldies par šo recepti, jo tieši tādu arī meklēju! :))
uztaisīju ar mellenēm, nu ļoti garšīgi, paldies vēlreiz!