Ja maciņā naudiņas pamaz, lai pirktu dārgos svaigos sierus, bet kādu našķi gribas, paskaties manu rīsu kūkas recepti. Man šķiet, ka gana lēti, izskatīgi un gardi.
Kā noprati, ēdiena sastāvā būs rīsi.
Ja maciņā naudiņas pamaz, lai pirktu dārgos svaigos sierus, bet kādu našķi gribas, paskaties manu rīsu kūkas recepti. Man šķiet, ka gana lēti, izskatīgi un gardi.
Kā noprati, ēdiena sastāvā būs rīsi.
Glāzi rīsu vāru apm. 10 minūtes palielā ūdens daudzumā, tad nokāšu un turpinu lēni vārīt litrā piena, kamēr rīsi mīksti. Beigās pievienoju apm. 30 gr sviestu.
Mikserī saputoju divas olas ar 2 ēdamkarotēm cukura.
Putrai jābūt pašķidrai, ja tas tā nav, var pievieno nedaudz verdoša ūdens. Pievienoju šķipsniņu sāls un vanilīna garšvielu. Leju lēnām verdošā putrā saputotās olas ar cukuru. (Visu sastāvu labi jāizkārsē, lai nosit visas varbūtējās salmonellas baktērijas). Putrai nav tendences piedegt, jo pievienoju sviestu. Iznāca vārītajam krēmam līdzīga masa.
Lieku vēsā vietā, lai atdziest.
Divās bļodās mirkst ūdenī katrā 2 ēdak. želatīna. Lielajā bļodā jau pievienots cidoniju sīrups un viena citrona sula. (Jāsagatavo pēc savas garšas).
Te uzbriedināts želatīns mazā ūdens daudzumā, to sildot uz tējkannas izkausēju.
Padzisušo putru ielieku lielākā traukā un vēl mazliet siltai pievienoju nupat sagatavoto želeju un izmaisu.Te fotoaparātam izlādējusies baterija, tāpēc nerādu kā saputoju 200 gr. putukrējumu ar karoti cukura un iecilāju padzisušajā putrā.
Sagatavotos produktus kārtoju divos traukos. Vienam pamatnē lieku iepriekš mājās ceptu parasto drupatu mīklu ar citrona miziņu piedevu, otrajā - veikala auzu pārslu cepumi un pa starpām drupatas no mana cepuma. Pamatnes samitrinu- salīmēju, pārlejot dažas katotes želejas no lielās bļodas.
Sadalu putru pa bļodām un izlīdzinu. Tagad lieku ledusskapī, lai bļodu saturs pilnīgi atdziest un sastingst ( apm. uz stundu).
Ja neesi pārliecināts kāda būs sagatavotā želeja, jāielej mazliet uz šķīvīša un uz 15 min. jāieliek ledusskapī.
Šo bļodu turu pagaidām siltu, lai nesrec. Viegli var arī atsildīt. Pielaboju vēl pēc garšas un krāsas. No cidoniju sīrupa vien krāsa neizteiksmīgi bāla. Krāsvielu pievienot negribu, izdodas iekrāsot dzeltenīgu ar dzērveņu sīrupu,
Bļodās saturs jau atdzisis, pārleju ar sagatavoto želeju un iekaisu vēl iecukurotās dzērvenītes. Bļodas jānovieto uz līdzenas virsmas, lai želeja veidojas vienmērīgā biezumā.
Ja Tev jau apnicis lasīt, uzskati , ka kūka jau gatava. Paturi ledusskapī dažas stundas, ņem ārā un lai garšo!
Izskatās garšīgi, bet arī darbietilpīgi. Cik ilgi ir jāšiverē pa traukiem?