Labrīt! Šoreiz kāds itin viegls un gards ēdiens, kura pagatavošana daudz laika neprasa, taču garša izcila! :) Kāpēc "Gandrīz" banofee? Jo esmu nedaudz pamainījusi dažas sastāvdaļas.
Labrīt! Šoreiz kāds itin viegls un gards ēdiens, kura pagatavošana daudz laika neprasa, taču garša izcila! :) Kāpēc "Gandrīz" banofee? Jo esmu nedaudz pamainījusi dažas sastāvdaļas.
Nepieciešams: pusotra paciņa Selgas cepumu (apt.230 grami), kādi 80g sviesta, 400ml saldā krējuma (man bija 500ml, bet visu neizlietoju, palika pāri), viena bundža vārīta iebiezinātā piena (mana atkāpe no originalās receptes - veikalā tāda nebija, bija tikai ar kakao), 3 banāni, šokolāde rotāšanai.
Cepumus sasmalcinām, sajaucam ar izkausētu sviestu un liekam kūkas forma, stingri iezpiezot cepumus formā, lai turas kopā.
Virs cepumiem lejam vārīto iebiezināto pienu. Kā jau minēju, oriģinālajā receptē tiek lietos klasiskais vārītais krēms, es lietoju ar kakao, un ziniet - ne kripatiņu sliktāk, tieši otrādāk!
Vēl viena mana variācija par tēmu - ieraudzīju 2 kivi, nolēmu, ka pielikšu klāt kūkai, lai ir neliels skābumiņš.
Tad banānus sagriežam ripiņās un liekam virs kivi. Pa to laiku saputojam saldo krējumu. Cukuru likt nav nepieciešams, jo pārejas sastāvdaļas ir pietiekami saldas.
Augļus pārlejam ar saputotu saldo krējumu un pārkaisam ar rīvētu šokolādi. Liekam ledusskapī, velams, uz nakti, lai garšas savelkas.
Gatava un ļoti garda! Labu apetīti