Novārītus kartupeļus nomizo.Gaļu un kartupeļus sagriež un sablendērē (biezenī)pievieno sagrieztus sīpolus,olu,sāli un piparus.No sagatavotās masas veido kotletes,tos panē rīvmaizē un apcep eļļā no abām pusēm uz lēnas uguns.Gatavas kotletes liek uz veidnes,cep sakarsētā cepeškrāsnī 180*С ,8-10 minūtes.Gatavo mērci:katliņā liek sviestu uzkarsē pievieno miltus apcep (1-2 minūtes),pievieno tomātu mērci samaisa un atšķaida ar karstu gaļas buljonu uzvāra 2-3 minūtes tad pievieno krējumu,un uzvāra,gatavam pievieno sāli.Lai jums labi garšo! Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
liellopa gaļa (vārīta) 280 g
vārīti kartupeli 5
gaļas buljons 250 ml
krējums 1 ēdamkarote
tomātu mērce 1 ēdamkarote
ola 1 milti 1 tējkarote
sīpols 1/2
sāls
pipari eļļa cepšanai