Sastāvdaļas
Mīklai: glāze ūdens 100g sviesta glāze miltu 4 olas Pildījumam: 0,5 l saldā krējuma 0,5 kg biezpiena cukurs un vanilīncukurs pēc garšas Pagatavošana: 40 min.
Katliņā ielejam ūdeni, uzvārām.
Verdošā ūdenī ieliekam sviestu.
Kad sviests izkusis, nenoņemam no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisām miltus.
Katlu noņemam no uguns un 7min atdzesējam.
Mīklai pievienojam pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojam.
Uz cepešpannas liekam mīklas piciņas.
Cepam sakarsētā cepeškrāsnī apm 25min, pirmās 15min cepeškrāsni nevajadzētu virināt.
Izcepušās kūciņas atdzesējam, tikmēr saputojam biezpienu ar saldo krējumu un cukuru (var izmantot tikai saldo krējumu un cukurus, tad mēs iegūsim eklēru pildījumu).
Katrai kūciņai nogriežam virsiņu, iepildam pildījumu un uzliekam atpakaļ nogriezto virsiņu.
Dekorēt varam ar pūdercukuru
Vai šokolādi (derēs arī šokolādes sīrups)