local-stats-pixel

Gaisīgā Baltmaize6

Čaw, čaw.

Šo recepti esmu taisījis 2 reizes, un abas reizes tā sanāca debešķīga.

Sastāvdaļas:

300ml silts ūdens

1ēd.k. cukurs

1.ēd.k. sāls (Var likt vairāk.)

1.ēd.k. 9% etiķis

1kg. milti

50gr. presēta rauga

3tējk. cukurs

1 olas dzeltenums (Var likt vairāk, tas ir priekš maizes nosmērēšanas.)

Pagatavošana:

Bļodā ielej siltu ūdeni, bet 1 ēd.k. cukuru, 1ēd.k. sāli, 2ēd.k. eļļas, 1ēd.k etiķi, visu samaisa. Mazā bļodiņā ieliek raugu un 3tējk. cukuru. Maisa kamēr raugs paliek šķidrs. Raugu lej pie ūdens un pārējām sastāvdaļām, bet miltus. Mīklu mīca tik ilgi kamēr nelīp pie rokām, ted mīklu mīca 10 - 15 minūtes. Pēc tam liek bļodā un apsedz ar dvieli. Liek siltā vietā uz 1 h. Mīklai jāpaliek 3 reizes lielākai. Mīklu uzmanīgi samīca, sataisa 2 kukulīšus un ar nazi iegriež strīpiņas, liek malā lai kukulīši paceļas. Pēc 15 minūtēm apsmērē ar olu dzeltenumiem, sakarsē krāsni uz 180 grādiem un cep 40 - 45 minūtes. Maize gatava!

Šo maizi var ēst gan situ, gan aukstu. Glabāt siltā, sausā vietā. Man vislabāt tā garšo tikko izcepta, ar uzsmērētu sviestu un uzbētru nedaudz sāli. Tā ir vienkārši debešķīga. Ja kāds to cep, es gribētu uzzināt kā jums sanāca un kā garšoja. Lai Jums visiem labi garšo! :)

71 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Būs jāpamēģina emotion

4 0 atbildēt

viss ok, tikai vajadzēja bildes, lai labāk saprastu!

2 0 atbildēt

Gribu pamēģināt ,bet , vai tiešām tur jāliek vesela ēdamkarote sāls.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt