Sēņu sezona jau tuvojas noslēgumam, tāpēc būtu grēks neielikt kādu recepti, kurā būtu sēnes.
Šoreiz no gailenēm netaisīsim tradicionālo mērci, bet gan krāsnī ceptas kotletes
Būs nepieciešams- gailenes, žāvēta gaļiņa, sīpoli, zaļumi (loki, dilles), vārīti rīsi, 2 olas.
Gaileņu kotletītes6
No rīta lasītās gailenes notīram un nomazgājam. Ja ir paveicies, tad pa vidu iemetam arī kādu beku
Sacepam sīpolus ar kādu žāvēu gaļiņu (kādu sirds kāro)
Gailenes sablenderējam...
Blenderēšanas process...
Gaileņu masu obligāti nospiežam no liekā ūdens!!!
Pievienojam zaļumiņus
Pievienojam vārītos rīsus, olas, cepto gaļiņu un sīpolus
Veidojam kotlešu formas un liekam uz lielās pannas
Liekam krāsnī uz 220 grādiem. Laiku konkrētu nemāku pateikt- jāskatās no situācijas.. kamēr kļūst stingras
Pievienojam klāt salātiņus un pusdienas gatavas!
Pēc garšas receptei var pievienot garšvielas, kādas sirds vēlas