Mēs bijām exkursijā pie Antona omes un mums ļoti sagribējās ēst, tāpēc nolēmām uzčinīt foršos, gardos kartupelīšus kā dārgā restorānā un siera mērcīti kā pupiņbārā. (Tiem kas nezin, tas atrodas Liepājā, Galerijā, un siera mērce ir baigi garšīga!!!!!!!)
Frī kartupelīši ar siera mērcīti... omnomnom24
306
9
Nepieciešamie produkti - eļa (mums jau bija veca un lietota, bet varat pirkt arī jaunu), saldēti frī kartupeļi (bet ja esat saimniecisks varat mizot un griezt paši), grāpis, vegeta vai citas garšvielas (pēc gaumes), mazāks grāpelis (mērcei), saldais krējums 10%, kausētais siers, RC cola vai kas stiprāks
Kad eļa uzsilusi beram kartupeļus iekšā. (mums ir max pro sietiņš, ja tāda nav var bert tāpat iekšā), Gaidam kad kartupeļi paliek zeltaini bruni, tad jāvāc ārā. Esot eļā izskats var būt maldīgs, tad izskatās bālāki, tāpēc esiet uzmanīgi, saku pēc pieredzes!!!
Reklāma
Kad kartupeļīši zeltaini bruni tad beram ārā. Mēs berām bļodā kurā ieklāts cepamais papīs un atejspapīrs, lai iesūktu taukus un nepiešmucētos bļoda, jo mums nepatīk mazgāt traukus. Kad izbērts aptaisam visu ar vegetu un cepam nākamo porciju, uzmanamies lai neaptaisam par daudz.
Šādi sanāk pārāk brūni kartupeļi, nebija garšīgi. Šmucīte 1. :(
Tālāk ķeramies klāt siera mērcītei. Mazajā grāpelī lejam iekšā lēto rimi 10% saldo krējumu (high quality), kam ir lielas un resnas rokas, uzmanieties, ka nepārlejat pāri vai nenolejat pirksteļus.
Reklāma
Liekam sildīties uz lēnas uguns. Tikai uzkarsēt.
Liekam eļu sildīties.
Kamēr krejums sildījās, mēs izceptos kartupelīšus apēdām. Nevarējām apvaldīties. ņamņam
Reklāma
Kad krējumelis sasilis liekam klāt kausēto sieriņu. Tagad visu laiku jāmaisa, lai masa kļūtu viendabīga, lai mērce cietāka varam piebert mazliet milteļus, ja mājās ir sakņu dārzs var piegriezt lokus vai diles.
Uzsildijām mercīti, bet kamēr ēdām kartupelīšus un neskatijāmies, stulbais kakis, ble, visu izlēja. Sanāca baigā šmuce, nācās veiks operatīvu glābšanas tīrīšanas mission. Izmetam kaki uz balkona un aizslēdzam durvis . Viss okidoki...varam turpināt.