Čau! Šodien sanāca tā, ka izdomāju pagatavot kaut ko jaunu - paļāvos uz jūtām. :D
Tad nu vērojam kas ir sanācis.
Čau! Šodien sanāca tā, ka izdomāju pagatavot kaut ko jaunu - paļāvos uz jūtām. :D
Tad nu vērojam kas ir sanācis.
Viss sākās ar to, ka nolēmu pagatavot kartupeļus frī.
Tātad, sagriežam kartupeļus.
Liekam vārīties karstā eļļā.
Kad kartupelīši kļuvuši brūni, ņemam tos ārā, apberam ar garšvielām un darbiņš paveikts!
Tagad ņemam gaļu. Es ņēmu cūkgaļas karbonādi. Tālāk sagriežam gaļu kubiņos, pievienojam garšvielas. Es liku sāli, piparus, ķiploku sāli un kariju.
Kad gaļa apcepusies apviļājam to olā un rīvmaizē. Vajadzētu sanākt lūk šādi.
Šos gaļas gabaliņus liekam vārīties eļļā, tāpat kā kartupeļus. Jā, jā, nav veselīgi, bet kas tad mūsdienās vispār ir veselīgs?
Un te arī gala rezultāts. Pieliekam vēlamo mērcīti. Un - gatavs!
Ja kāds vēlās šo ēdienu pagatavot, tad mans ieteikums būtu šāds - gaļu varētu pēc tam pasautēt kāda krējuma mērcītē, lai būtu sulīgāk. Bez tam, tad mēs varētu iztikt arī bez apnicīgā ketčupa un majonēzes.
Labu apetīti!
lidzh sim bridim pa visu dienu neko vel neesu eedis :D dievs zheligs kapec es sho atveru ;((
Pie sadaļas - Receptes, vajag pievienot tādu kā raksta pievienošanas maksu - savu adresi, lai katrs var iet un degustēt ēdineu, savādāk traki jo tiek nosiekalots kompis, bet pats šo sev netaisu, vnk briesmigi.
Gaļa nekādīgi nebūs sulīgāka, ja pēc tam "pasautēs" krējumā, šo lomu spēlē tieši 3-kāršais panējums, ko jāievēro gaļas siltapstrādē pašā sākumā (sk. tālāk).
Pie receptes tā arī neuzzināju kas tieši pa gaļas veidu, labi, pieņemu, ka komentāros bija cūkas gaļa. Viens labs jautājies, kādu rozīņu pēc gaļa ir sakumā jaapcep un tad jānopanē??? Šitais man nekādigi, nu, nekādigi nelīmējas kopā. 2. Frī? Tie nav frī, tie ir eļļā vārīti kartupeļi, un pēc izvārīšanas viņi paliek mīksti un ar veselu kaudzi eļļas, ja šito negribi atzīt, varu personīgi nodemontrēt, jo frī gatavo 2 temperatūrās 2x cepot ievērojot laika intervālus ;)
gaļa tiek nepareizi frītēta - jebkurš kaukāzietis nakts vidū piecelts zinās teikt, ka gaļa ir vispirms jāiemet eļļā uz burtiski desmit sekundēm, jāizvelk laukā - jānostādina minūtes piecas un tikai tad jāfrītē "pa īstam" ...
šādi priekšfrītēšana nodrošina to, ka gaļai izveidojas jau gatava "ādiņa" kas notur gaļas sulu gabala iekšienē - rezultātā iegūstot kraukšķīgu apvalku un sulīgumu viducī ...
šeit var apskatīt kā tas notiek http://www.fotoreceptes.lv/galas_salmini_zirnos.html