Tāds neliels ieskats klasiskajos dzērienos un iespēja pašam to pagatavot mājās.
Tāds neliels ieskats klasiskajos dzērienos un iespēja pašam to pagatavot mājās.
Manhattan:
60ml viskija (kāds nu kuram iet pie sirds)
30ml rose vermuta (Martini rose)
2 pilieni angustura bittera
Samaisi un ja vēlies dekorēt,tad ar kokteiļa ķirsīti,lai atstātu iespaidu uz draugiem.
Whiskey sour:
90ml burbons(jim beam vai four roses)
60ml svaigi spiesta citronu sula
30ml cukursīrupa
Sašeiko ar šeikera palīdzību. Dekoram izmanto apelsīna miziņu un kokteiļa ķirsīti.
Old fashioned:
1 karote brūnā cukura
2 pilieni angustura bittera
1 apelsīna šķēlīte
1 kokteiļu ķirsīts
60ml burbona (jim beam)
ledus
Gāzēts ūdens (bez garšām)
Dekorē ar apelsīna miziņu un kokteiļu ķirsīti
Mohito:
10 piparmētru lapas
2 tējkarotes cukura
sastāmpā ar stampiņu
15ml svigas laima sulas
45ml bacardi silver
2 pilieni angustura bitters
ledus
Dekorē ar piparmētru lapām un laima ripiņu
Negroni:
25ml bombay dry gin
25ml rose vermuta
25ml campari
Pieber ledu
Samaisa
Dekorē ar apelsīna miziņu
Cosmopolitan:
45ml vodka(vēlams citrona)
15ml triple sec (apelsīnu liķieris)
10ml laima sula
30ml dzērveņu sula
Dekorē ar apelsīna miziņu vai laima ripiņu
Pino colada:
45ml gaišais rums
30ml tumšais rums
60ml kokosriekstu krēma vai sulas
120ml ananāsu sulas
1piliens angustura bittera
1glāze sasmalcināta ledus
Blenderē 15sekundes
Dekorē ar ananāsa šķēlīti un kokteiļu ķirsīti
Daiquiri:
45ml gaišais rums
30ml cukura sīrups
20ml svaiga laima sula
Šeik,šeik,šeik
Dekorē ar laima ripiņu
Bloody Mary:
45ml vodka
2 pilieni worcestershire bittera
4 pilieni tabasco
1 šķipsna sāls
2 šķipsnas piparu
10ml svaigi spiestas citronu sulas
120ml tomātu sulas
Pārlej 5 reizes no glāzes glāzē
White russian:
30ml kafijas liķieris(kahula vai moka)
30ml vodka
30ml īru krēma liķieris(Caroline,royal)
ja tās visas sastāvdaļas man būtu mājās, tad es tās izdzert ātri pa vienai nejaucot. Noslēgtu tad jau ar tomātu sulu un uzkodām
Vienmēr, licies dīvaini kāpēc whiskey sour sauc par whiskey, ja taisa no burbona Tāpat parasti kaitina, ka lielāko daļu sastāvdaļu ar uguni neatrast mazpilsētu veikalos
Un piekritīšu, ka mohito var uztaisīt bezalkoholisku - vasarā ideāls dzeramais, kad jāstrādā āra darbi lielā karstumā un nav pa rokai/nevar iedzert aukstu aliņu
Nezinu kāpēc, bet, personīgi, liekas izvirtīgi viskiju jaukt ar kaut ko.
50ml viskija.
2 kubiki ar ledu.
Perfecto.