Siltā ūdenī izšķīdina raugu, tad pievieno cukuru, sāli, olu, eļļu, samaisa, pa daļām pievieno miltus. Mīca mīklu līdz nelīp pie rokām, mīklu liek ietauko trauku, to pārsedz ar pārtikas plēvi, uzraudzē siltā vietā aptuveni 60 minūtes. Uzraudzēto mīklu traukā atspiež atpakaļ, lai atdalītu ogļskābo gāzi un vēlreiz uzraudzē kādu stundiņu. Gatavo pildijumu:zivs fileju sagriež mazos gabaliņos, apslaka ar citronu sulu, uzber sāli, piparus, garšvielas, apcep eļļā. Atsevišķā pannā apcep taukos sīki sagrieztu sīpolu, pievieno sāli, tad samaisa ar zivs un rīsiem. No gatavas mīklas veido bumbiņas, atstāj atpūsties 8- 10 minūtes siltumā zem dvieļa, veido apaļus mīklas plācenīšus, vidū kārto pildījumu, lipina ciet un atkal atstāj atpūsties 10-15 minūtes zem dvieļa. Pīrādziņu liek sakarsētā eļļā ar šuvumu uz leju, cep no abām pusēm līdz paliek zeltaini.Labu apetīti! Balso, seko, iesaki citiem ! Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
pildījums:
zivs 300 g( mencas, pangasija var jebkuru zivs fileju )
novārīti rīsi 1 tasīte
sīpols
garšvielas
mīkla:
ūdens 250 ml
milti 450 g
augu eļļa 2 EK
ola 1
sāls 1/2 TK
cukurs 1 TK
raugs sausais 3 g
augu eļļa cepšanai