local-stats-pixel

Elegants deserts svētkiem10

173 0

Tumšās šokolādes un apelsīnu panna cotta.

Ideja receptei, protams, aizgūta no interneta kulinārijas ārēm, taču nezin kāpēc oriģinālreceptēs lielākoties netiek pieminēti tehniskie knifiņi, tad nu neslēpju mantu zem pūra un padalos ar šo jauko deserta ideju.

Sastāvdaļas:

Šokolādes panna cotta:

300 ml saldais krējums

125 g tumšās šokolādes

svaigi rīvēta miza no 1 apelsīna

Apelsīnu panna cotta:

300 ml saldais krējums

125 ml piens

1 paciņa želantīns (jāvadās pēc instrukcijas uz iepakojuma kādai proporcijai domāts)

2 tk rūgts apelsīnu ievārījums

~ aptuveni 100 g cukura (vai nedaudz vairāk, atkarīgs cik salds garšo)

Papildus vēl izmantoju šokolādi un nomizoto apelsīnu dekoram, kā arī vajadzīgas ir 6 vīna glāzes.

Recepte:

Šokolādes panna cotta:

Šokolādi liek bļodā. Katliņā uzsilda saldo krējumu (noteikti nevajag uzvārīt) un lej klāt šokolādei, pievieno rīvēto apelsīna mizu un visu lēnām maisa līdz šokolāde izkūst. (Manuprāt, varbūt vieglāk būtu izkausēt šokolādi karstā ūdens peldē un tad piejaukt saldam krējumam klāt, bet "pēc kara jau visi gudri").

Tagad sāksies interesantā daļa - liešana slīpi novietotājās glāzēs. Vajadzīgas 6 vīna glāzes. Oriģinālreceptē bija rakstīts ievietot garenā (maizes) cepamformā, taču man tādas nebija, tad nu nācu klajā ar katliņa risinājumu (skatīt bildi zemāk). Noteikti iesaku izmantot piltuvi (ja tā tas plastmasas brīnums saucas?!), lai nenosmērētu glāzi un izskatītos glīši. Rūpīgi un lēnām salejam glāzēs šokolādes masu vienādās proprocijās. Uzmanīgi to visu brīnumdarbu liekam ledusskapī uz aptuveni 2 -3 h līdz masa ir sastingusi.

Apelsīnu panna cotta:

Želantīnu uzbriedina. Saldo krējumu, pienu un cukuru sajauc un uzsilda (atceries, ka uzvarīt nedrīkst). Ņem nost no uguns un pievieno apelsīnu ievārījumu, kā arī iemaisa želantīnu. Ja nepieciešams, var vēl pievienot cukuru. Atdzesē.

Ņem ārā no ledusskapja glāzes ar sastingušo šokolādes masu. Nu glāzes vairs nav jātur ieslīpi, bet ierasti vertikāli. Uzmanīgi lej iekšā apelsīnu masu. Glāzes liek atpakaļ ledusskapī nostāvēties uz 4 vai vairāk stundām līdz apelsīnu masa ir sastingusi.

Dekoram izmantoju no šokolādes izlietus rotājumus un svaiga apelsīna šķēlītes.

P.S. Man pie sirds negāja apelsīnu panna cotta garša, tāpēc nākamreiz izmantošu tās vietā vaniļas panna cotta vai pagatavošu apelsīnu/mandarīnu želeju.

Lai izdodas un labi garšo!

Citas manas receptes:

Nav baltmaizes? Izcep!

Šokolādes muss

Šokolādes kūka

Mini pankūkas

Reklāma
173 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000
Ideāli! Noteikti izmēģināšu.
6 0 atbildēt

Ļoti elegants noformējums +

4 0 atbildēt

izskatās vnk drausmīgi garšīgiemotion

4 0 atbildēt

Tiesam labi, gan garsas gan izskata zinja. Paldies +.

2 0 atbildēt

Noteikti izmēģināšu piekdienas vakarā! emotion

1 0 atbildēt

Interesanti.. Buus jaizmegina. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt