Viens no garšīgākajiem ēdieniem, ko esmu pagatavojusi un ēdusi.
Ebi fry ar tartara mērci15
Vajadzēs:
* 1/2 citrona
* 2 sālīti gurķi
* 1 sīpols (mazītiņš)
*pētersīļi
*sāls, pipari
* ~4 tējkarotes majonēzes
* tīģergarneles (netīrītas)
* 3 olas
*milti un rīvmaize
*kartupeļu ciete
Dekorēšanai:
*tomāts, ķīnas kāposts, citrona šķēlīte, pētersīļi
Novāra 2 olas un sagriež, sasmalcina.
Sagriež sīpolu un liek ledus ūdenī ~3min, un tad nosusina.
Pievieno 1/2 citrona sulu, majonēzi, sagrieztos gurķus, pētersīļus, sāli.
Tartara mērce ir gatava!
Sagriež ķīnas kāpostu un liek ledus ūdenī, tad nosusina un kārto uz šķīvja.
Tīģergarnelēm noņem galvu, kājas un čaulu līdz astei. Nogriež aso astes daļu augšpusē, izgriež astei trīstūra formu. Tad ar kociņu iedur mugurā un izvelk, manuprāt, zarnas (to tumšo diedziņu, kurš bojā garšu).
Izmērcē ūdenī ar cieti un tad noskalo.
Tīgergarnelēs iegriež diognālas svītriņas, ne pārāk dziļi un ne pārāk maz. Apber ar sāli un pipariem.
Tīģergarneles apviļā miltos, tad olā, kura sakulta ar ūdeni un sāli, tad rīvmaizē. Liek karstā eļļā vārīties, līdz ķļūst brūnas. Nosusina.