Tātad, mēs esam atpakaļ ar vēl lielākiem un treknākiem ēdieniem. Atklājot sezonu piedāvajam Jums, šo burvīgo pārsteigumu, kuru mēs dēvējam par lielbageti.
Priekš interesentiem lūk arī šefpavāra recepte :
1. Sastāvdaļas:
Baltmaize ar sezama sēklām 7 kukuļi
Siers 2.6kg (600g priekš kausēšanas nesagriezts)
BEKONS 2kg
Salātlapas 2 podiņi (skatam)
Spilvas uzkodu mērce viena paciņa
SIera un pelmeņu mērces 2 paciņas
Rīgas salami 1kg
Tomāti 1kg (aptuveni)
Marinēti gurķi 1kg (aptuveni)
4 lieli sarkanie sīpoli
Vistas nageti 2.3kg
Cūkgaļās lāpsiņas šašliks čillīmajonēzes marinādē 1.8kg
Santa maria BBQ Original mērce 1 pudele
Fetas siers 0.5 kg
Eļļa 2l fritēšanai
Rīvmaize 500g
Majonēze 1 paciņa
Spilvas saldskābā čilli mērce 150g
Garšvielas pēc izvēles
Olas 8gb
2. Pagatavošana
Sastiķē kopā 7 baltmaizes kukuļus nogriežot maziēm galus, veic iegriezumu pa vidu un kārtīgi atpleš. Izkausē 600g siera un ieleij maizē pa vidu, lai saturētu bageti kopā. Grauzdē BEKONU, izklāj to bagetē, izkārto salātlapas, izspiež visu uzkodu mērci pa bageti, kurai klāt līmē siera šķēles, izspiež uz siera pelmeņu mērci un siera mērci kam pa virsu liek salami. Bagetes vienā malā tiek izlikti tomāti un otrā gurķi, pa vidu saliek sīpolus, pārāk daudz dārzeņu vienviet tāpēc pievienojam BEKONU. Paralēli gatavojam nagetus - vistas fileja izmērcējam sakultā olā ar garšvielām un apviļājam rīvmaizē tad uz 7min liekam fritierī (vāram eļļā). Kā arī samarinējam un pagatavojam šašliku - marinādē liekam vienu paciņu majonēzes un 150g Spilvas saldskābās čilli mērces kā arī Santa Maria piedevu šašlikam, ko visu sajaucam ar kubiciņos sagrieztu cūkgaļas lāpsiņu un liekam ledsussakpī uz 2h iemarinēties, tad to pagatavojam uz grila. Kad tas paveikts liekam uz bagetes nagetus un šašliku pārkaisam ar fetas sieru un Pārlejam ar BBQ mērci.
Un tad mēģinam to visu sastumt sejā :)
Aptuvenās izmaksas 70ls labu apetīti.