Sastāvdaļas tortei:
150 g mīkstas konsistences sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes zemeņu vai aveņu ievārījuma
3 pilienus vaniļas esences
150 g izsijātu miltu
3 sakultas olas
150 g pūdercukura
2 ēdamkarotes silta ūdens
1 tējkaroti cepamā pulvera
mazliet eļļas (cepamo formu ieeļļošanai)
Glazūrai:
150 g izsijāta glazūras cukura
sarkanā pārtikas krāsa
silts ūdens
Dekorēšanai:
krāsainus saldos kristāliņus un konfektes
Piederumi:
Liela un maza bļoda maisīšanai
Sietiņš
Cepamais papīrs
Koka Karote
Ēdamkarote
Šķēres
Režģis dzesēšanai
Plats, neass nazis, zīmulis
Izjaucamas formas 2 x 18 cm
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepešakrāsni. Ieļļo formas. Uz cepamā papīra apkārt formai apvelc 2 apļus. Izgriez un ieliec katru savā formā.
2. Lielākajā bļodā ieliec vias tortes sastāvdaļas, bet ne ievārījumu. A koka karoti tās kārtīgi sakul.
3. Kad mīkla viegli atkrīt no karotes, mīklu sadali uzpusēm un katru pusie ieliec savā formā. Izlīdzini!
4. Cep 25 minūtes vai līdz kūka vidū ir stingra un kļuvusi zeltaini brūna.
5. Padzesē 5 minūtes, tad ar nazi gar formas malu velc visapkārt kūkai, izņem kūku un noliec uzdzesējamā režģa.
6. Ieliec ievārījumu mazajā bļodiņā, izmaisi. Kad biskvīts ir atdzisis uz katras ipas uzzied ievārījumu.
Glazūra
1. Bļodā iesijā glazūras cukuru. Pakāpeniski piemaisi ūdeni, lai veidojas biezs maisījums.
2. Ar kokteiļa salmiņu piepilini dažus pilienus pārtikas krāsas lai maisījums iegūtu vajadzīgo krāsu.
3. Galzūru uzklāj ar plato nazi.
4. Dekorē ar konfektēm un saldajiem kristāliņiem
P.S Titulbildē nav tāda torte kādai jāsanāk īstenībā, jo nevarēju nofotografēt īsto