Čiva riva! Lai labi ēdas :)
Sastāvdaļas :
4 olas + 1 garnējumam
1/2 glāze cukura + garnējumam
1 tējk. sodas
1 tējk. citronskābes
1 paciņa biezpiena
8 ēdamkarotes miltu
dzērvenes
4 āboli
kanēlis 1 ēd. kar. krējums (garnējumam)
Pagatavošana: 30 minūtes
Tad nu ķeršos pie apraksta:
Iesākumam paņemiet vidēja izmēra bļodu, kur to visu sajauksiet.
4 olas, 1/2 glāzi cukura, sodu, citronskābi samaisa traukā- liek biezpienu (sabirdinot), miltus. Masu samaisa līdz tā ir viendabīga. Tad liek ledusskapī, kamēr mizosiet ābolus, lai tā sagatavojas līst krāsnī.
Ieslēdz krāsni, lai jau uzkarst, kamēr gatavosiet plātsmaizi.
Ābolus sagriež šķēlītēs. Uz pannas liek cepampapīru (eļļa nav nepieciešama). Izklāj mīklu vienmērīgi. Sakrāmē ābolu šķēlītes kā armijniekus rindās. Izrotā tukšās vietas ar dzērvenēm.
Tad atsevišķā trauciņā sajauc 1 olu ar krējumu (1 ēd. kar), daudzumu izlīdzina uz plātsmaizes. Tas padarīs to mitrāku.
Visam pārkaisa kanēli un cukuru,"uz aci".