Šī būs mana versija "Crumble" vai t.s. drumstalkūkai.
Nepieciešams:
~200g (istabas temperatūras) sviests;
Cukurs (ņēmu brūno cukuru, jo tas nav tik salds, kā baltais);
Milti (plain) ~3-4 glāzes;
Augļi un ogas pēc pašu izvēles vai kas pieejams, es ņēmu:
Avenes, ķirši „vieglā” sīrupā, ananāsi („savā sulā”), āboli, (labi noder arī mellenes, kas iekrāso visu desertu lillīgi zilu, kaltētas dzērvenes vai brūklenes)
Rieksti (sakapāti);
Ja vēlas – šķipsniņa kanēļa.
Drumstalas:
Istabas temperatūras sviestu sajauc ar miltiem, sakapātiem riesktiem un nedaudz cukura (augļu maisījums sanāk diezgan salds, tādēļ drumstalām nevajag būt pārāk saldām..). samīca ar pirkstiem, miltus pievieno, cik nepieciešams (Ja būs par daudz, drumstalas būs pārāk cietas, ja par maz, tās izkusīs). Apmēram 4 glāzes miltu būs pietiekami (ne vairāk). Masu ieliek saldētavā apmēram uz stundu (ja ir „fast freeze”, uz apmēram 30 min). Ja nav saldētavas vai ledusskapja, var atrast vienkārši vēsāku vietu, kur kādu laiciņu to masu atdzesēt, tikai tad ir lielāka iespēja, ka drumstalas izkusīs (bet garšu tas jau nemaina).