Ja neesi taisījis lazanju, tad izmēģini. Kuram gan tas var negaršot :D
Dievīgā lazanja ar gaļu un sēnēm20
Produkti:
400g cūkgaļa
250g šampinjoni
350 - 400 ml saldais krējums
2 sīpoli
2 tomāti
2 paprikas
tomātu mērce
lazanjas plāksnes
siera klucītis
Sagriež sīpolus un liek katliņā apbrūnināties. Gaļu arī liek cepties. Var pielikt klāt gaļas garšvielu, lai izteiktāka garša. Var likt arī tikai gaļu vai tikai sēnes. Šeit sēņu garša ir minimāla, bet vairāk dod sāta sajūtu.
Kad sīpoli gatavi liek klāt sagriezto tomātu un papriku. Vāra un sautina tik ilgi līdz viss ir tādā foršā masā saveidojies.
Var likt arī tikai papriku vai tikai tomātus. Tāpat arī var izmantot tomātu pastu, kurai ir spēcīga garša, taču tomātu mērce vienalga jāpievieno.
Tikmēr sagriež un liek cepties šampinojnus. Pieliek sālīti.
Kad sastāvdaļas sagatavotas tad liek klāt tomātu mērci. Es izmantoju 2l katliņu un tomātu mērci pieliku kādas 8 ēdamkarotes. Pieliku arī čili diezgan daudz.
Samaisa un sautē līdz viss savilcies. Kādas 20 minūtes. Masai jābūt slapjai! Ieslēdz cepeškrāsni un uzsilda līdz 180 grādiem. Gaļas pildījumu pagaršo un ja ir vajadzība pieliek garšvielas. Sarīvē sieru un novāc netīros traukus un darbavietu.
Kad maisījums gatavs, tad lazanjas plāksnes liek cepamtraukā apakšējā kārtā.
Virsū pildījumu plānā kārtiņā. Tā, lai cauri spīd. Būs garšīgāk.
Atkal uzliek plāksnes.
Kad visas kārtas gatavas, tad augšā jāpaliek pildījumam. Uz tā virsū bagātīgi liek sarīvēto sieru.