Sens ticējums vēsta - ja datorā iekrājušās bildes ar receptēm un darba gaitu, tad jāliek spokos raksts
Turpinājumā jums piedāvāju bilžu sēriju ar nosaukumu: ''Kā es draudzenei uz dzimšanas dienu biskvīta torti ar šokolādes krēmu cepu.''
Sens ticējums vēsta - ja datorā iekrājušās bildes ar receptēm un darba gaitu, tad jāliek spokos raksts
Turpinājumā jums piedāvāju bilžu sēriju ar nosaukumu: ''Kā es draudzenei uz dzimšanas dienu biskvīta torti ar šokolādes krēmu cepu.''
Bez garām ievadrunām - sastāvdaļas studijā:
BISKVĪTAM:
9 olas (sorry, šodienai joku par olām pietiek );
9 ēdamkarotes miltu;
6 ēdamkarotes cukura;
3 ēdamkarotes vaniļas cukura
P.S. No šāda sastāvdaļu daudzuma sanāk 3 biskvīti.
P.S. 2 Tika izmantota cepamā forma ar 23 centimetru diametru.
KRĒMAM:
200 ml. 35% saldā krējuma;
2 tāfelītes tumšās šokolādes;
100 gramus sviesta
ROTĀŠANAI:
es izmantoju ķiršus un cukura graudiņus. Ko likt virsū - katra paša izvēle.
Ķeramies klāt biskvītu pagatavošanai:
1. Olu baltumus kārtīgi un uzmanīgi atdala no dzeltenumiem (dzeltenumus iesaku likt lielākā bļodā, jo pēc tam tur veidosies visa mīkla.)
2. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, bet dzeltenumiem - abus cukurus.
3. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumus pārvērš kārtīgā ''gogelmogelī''.
4. Sakultos baltumus pa ēdamkarotei iecilā dzeltenumos.
5. Pienākusi miltu kārta - arī tos pakāpeniski iesijā gandrīz gatavajā mīklā.
6. Visu kārtīgi samaisa un, lūk, 1. biskvīta kārtas mīkla ir gatava.!
7. Ņemam cepamo formu, nodrošinām to ar solārijam nepieciešamo ekipējumu un sūtām uz turieni mīklu, ko tik cītīgi esam sagatavojuši.
8. Biskvītu sūtām cepeškrāsnī, kas ir 180 grādus karsta un pa 20 minūtēm, kuru laikā izcepsies šī kārta, varam pagatavot mīklu nākamajai.
Šeit jau redzamas visas kārtas, kas dziest un gatavojas, kad uz tām tiks uzklāts krēms
9. Liekam biskvītiem mieru un ķeramies pie krēmam paredzētajām sastāvdaļām: katliņā lejam saldo krējumu un uzsildām to.
10. Kad saldais krējums uzsilis, beram tajā gabaliņos salauzto šokolādi un kubiciņos sagrieztu sviestu (kamēr meklēju telefonu, sviests jau izkusa un nogrima šokolādē )
11. Kad visas sastāvdaļas ir izkusušas un ir izveidojusies viendabīga masa, krēmu atdzesējam, tad 5 minūtes, ņemot talkā mikseri, veicam miksēšanas darbus un, viss, arī krēms ir gatavs!
12. Būvējam torti. Šeit viss vienkārši - biskvīta kārta pa priekšu, krēms virsū un tā, kamēr viss ir beidzies.
(Iečekojiet, kādu krēma nazīti aliexpress.com pasūtīju, lieliska mantiņa )
13. Izrādām visu (nu, vai arī daļiņu) savu kreativitāti un rotājam tortīti. Man gala rezultātā tapa kaut kas tāds - ķiršu ornamenti un cukura graudiņu sirsniņa
Un te jau varat ielūkoties bildē no manas slepenās operācijas: ''Tupēt pie draudzenes dzīvokļa durvīm un censties nemanāni aizdedzināt sveces.''
Vienmēr esmu teikusi, ka ēdiens ir labākā dāvana
Ko lai saka - draudzenei pārsteigums patika, torte bija garšīga, viss beidzās labi.
Tad nu uz šīs pzoitīvās nots no jums arī atvados