Te būs dažāda cukura veidi.Skaties!
Cukuri un sīrupi1
36
1
Autors: Foto: AFP
Parastais baltais cukurs ir visvienkāršākais kristāla cukura veids.Tas ir pārtikas cukurs, kuru var lietot gandrīz visu ēdienu pagattavošanai - cepšanai, lai pievienotu tējai, kafijai, ievārījumu gatavošanai un saldajiem ēdieniem.
Demerara cukurs ir no cukurniedrēm izdalīts un kristalizēts tumšais cukurs.Tā krāsa un aromātiskā garša rodas no cukurniedrēs esošajiem minerālvielām un melases.Damerara cukuru var izmantot tāpat kā parasto balto cukuru.
Reklāma
Farīna cukurs.Tumšie cukuri - Der atcerēties:jo tumšāks cukurs, jo spēcīgāka garša un aromāts.Farīna cukurs ir izgatavots no baltā cukura un cukurmiedru sīrupa.Tumšie cukuri ir piemēroti cepšanai un ēdienu pagatavošanai.Tumšais cukurs lieliski noderēs, arī gatavojot Ziemassvētku dzērnienu - karsto upeņu sulu.
Cukura graudi.Graudu cukurs ir kubiņos sapresēts baltais vai brūnais cukurs.Cukurgraudi ir piemēroti dzērieniem - tējām,kafijām utt.Graudu cukurs var atšķirties gan pēc izmēra, gan blīvuma.Tas var būt gan ātri šķīstoš, gan cietāks (blīvākos)graudos.Lielkristālu cukurs gan nav graudu cukurs, bet karamalizēts cukurs, kas ir lēnām izkristalizēts lielos milzu kristālos.
Pūdercukurs.Citi īpašie cukuri - Pūdercukurs ir īpaši smalki samalts cukurs.Tas ir piemērots cepšanai, konditorejas izstrādājumu pildījumiem un dekorēšanai, kā arī saldajiem ēdieniem.Pievienojot dabīgas augļu sulas vai arī veikalos nopērkamas pārtikas krāsvielas, balto pūdercukuru var iekrāsot dažāsās krāsās.Veikalā var nopirkt tradicionālo balto pūdercukuru un pūdercukuru ar šokolādes garšu.Kanēļa cukurs ir baltais cukurs ar 9% kanēļa piedevu.Tas ir ērti lietojams ikdienā, pārkaisot rīta biezputru,pankūkas, pārslas vai smalkmaizītes.