3 kg cukura, 15 litri silta ūdens, 100 gr rauga.
Cukuru izkausē siltā ūdenī, pievieno raugu un ļauj siltā vietā norūgt. Lai degvīns būtu aromātiskāks, var pievienot upeņu, ķiršu zariņus, vai kaltētas dilles. Rūgšanas ilgums apmēram nedēļa. Pēc destilēšanas iegūst 3 litri degvīna. Dubultojot izejvielu daudzumu, dubultojas arī iegūtā degvīna daudzums.
Cukura degvīns10
10 kg cukura, 3 litri piena, 30-40 litri ūdens, 100 gr rauga.
Visus komponentus saber un salej senāk Rīgā ražotās veļas mazgājamās mašīnas labi izmazgātā bākā, ieslēdz mašīnu un ļauj darboties 2 stundas. Pēc tam šķīdumu nostādina un destilē.
5 kg cukura, 1 litrs piena, 15 litri ūdens, 1 kg lobītu zirņu, 500 gr rauga.
Visus komponentus pārlej ar siltu ūdeni, nostādina diennakti un destilē. Iegūst 5 litri degvīna.
5 kg cukura, 0,6 litri piena, 25 litri ūdens, 4 kukuļi rupjmaizes, 25 vidēja lieluma kartupeļi, 500 gr rauga.
Rupjmaizi sadrupina, kartupeļus sarīvē, pēc tam visus komponentus pārlej ar siltu vārītu ūdeni un rūpīgi samaisa. Pēc diennakts destilē. Atlikumu rūpīgi izmaisa, siltā vietā ļauj norūgt un destilē. Var iegūt 7-8 litrus degvīna.
5 kg cukura, 0,6 litri piena, 25 litri ūdens, 4 kukuļi rupjmaizes, 25 vidēja lieluma kartupeļi, 500 gr rauga.
Rupjmaizi sadrupina, kartupeļus sarīvē, pēc tam visus komponentus pārlej ar siltu vārītu ūdeni un rūpīgi samaisa. Pēc diennakts destilē. Atlikumu rūpīgi izmaisa, siltā vietā ļauj norūgt un destilē. Var iegūt 7-8 litrus degvīna.