local-stats-pixel

Citronu - siera kūka9

31 1

Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas:

Citroni – 3 gab.
Medus – 3 ēdamkarotes (uz katru citronu apmēram 1 ēdamkarote)
Olas – 6 gab.
Philadelphia siers (vai lauku saldais krējums) – 600 g

Pagatavošana:

No citroniem izspiež sulu. Uz smalkās rīves sarīvē mizu no viena citrona. Svarīgi, lai pierīvējas tikai citrona mizas dzeltenums, kas pilns ar ēteriskajām eļļām, bet nav pārāk rūgts. Citronu sulā iemaisa citrona mizu un medu. 6 mazliet atvēsinātām olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Tīrā, sausā, mazliet aukstā bļodā saputo olu baltumus. Olu dzeltenumus kārtīgi iejauc citronu sulas–medus maisījumā, tad pievieno Philadelphia sieru un maigi iecilā olu baltumu. Masu liek keramiskajos traukos (ne līdz pašām malām, jo masa uzpūtīsies), virsū uzber citrona miziņas. Cep krāsnī 170 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Pirmās 10 minūtes cepeškrāsni nevirināt
Šo saldēdienu var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Reklāma
31 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000

Rimīša recepte - ņammā. [mm]

1 0 atbildēt

Un miltus tiešām nevajag?

1 0 atbildēt

Šitas sanāk ļoti garšīgs, pats esmu taisījis 

0 0 atbildēt

Viss jaulabi būtu, tik man nav īsti trauka kur tādu pagatavot

0 0 atbildēt