Ja piprakūkas jau ir mazliet apnikušas, tad piedāvāju jums iepazīties ar saviem mīļākajiem cepumiem. Pagatavošana ir ļoti ātra un elementāra. Un garšo superīgi!
Aptuveni 25 lieli cepumi
Cepšanas laiks: 12 - 15 minūtes
Iepriekš uzsildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija.
Sastāvdaļas:
1/2 tase cieru riekstu, 2 tases miltu, 1 tējk. cepamās sodas, 1 tēlk. sāls, 1 tase sviesta, 3/4 tases kļavu sīrupa, 3/4 tases medus, 2 olas, 1 tējk, vaniļas ekstrakta, 2 tases nepagatavotu auzu pārslu, 1 tase kaltētu dzērveņu (vai rozīņu).
Gatavošana:
Izsijāt miltus, sāli un cepamo sodu, kurus atstāj uz brīdi, kamēr tiek sagatavots pārējais.
Sakuļ sviestu, kļavu sīrupu, medu, olas un vaniļu, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga.
Samaisa visu kopā ar miltiem. Pievieno veselus vai sasmalcinātus ciedru riekstus pēc garšas. Var pievienot arī auzu pārslas un kaltētas dzērvenes/rozīnes
P.S. Noteikti paskaties linku izmantotajos avotos, tur vēl ir superīgas receptes!