Cigors ir aizrāvies ar grilēšanas priekiem...
Šoreiz kaut kas baigi interesants, garšīgs un nezinātājs nemūžam šķiet nepateiktu sastāvdaļas- konservētu ābolu BBQ mērce.
Ticu, ka daudziem pagarabā stāv konservēti āboli, pats labumiņš pateiksiet, ko?
-------------
2/3 no burciņas omes konservēto ābolu (litrīgā)
Nepilna tējkarote sarkanais čili vai Sambal Oelek maisījuma
2-3 ēd.k. gaišā sojas mērce
2 tējk. cukurs
200 ml. tomātu pastas
2 ķiploku daiviņas
Drusku svaigs ingvers
Pipari svaigi malti
Iztur ledusskapī 24h
----------------------
Sambal Oelek recepte, ja ir vēlme gatavot:
200g. svaigu čili
250ml ūdens
1tējk. sāls
1tējk. cukura
1ēd.k. etiķa
1ēd.k. eļļas
Čili ar ūdeni vāra ~15min, tad pievieno pārējās garšvielas, sablenderē.