Šī ir vienkārša, pietiekami veselīga un garda kotlešu recepte, pagatavota cepeškrāsnī!
Šī ir vienkārša, pietiekami veselīga un garda kotlešu recepte, pagatavota cepeškrāsnī!
Nepieciešamais:
* Liellopu maltā gaļa (es ņemu 300g, jo man maza forma, bet var ņemt arī pus kilo vai kilo, atkarībā no tā, cik daudz gribas sataisīt)
* Burkāns (jo vairāk gaļas, jo vairāk burkānu)
* Sīpols (ar sīpoliem tas pats)
* Tomātu mērce ar sakapātiem tomātiem
* Rīsi
* Garšvielas (es ņemu piparus, sāli, nedaudz baziliku, gaļas kopējās garšvielas un čillī piparus)
Sākumā sakapā sīpolu un sarīvē burkānu.
Apcep sīpolu ar pipariem un sāli. Kad apcepti zeltaini, pievieno burkānus un aŗī apcep līdz zeltainam skaistumam.
Tad pievieno tomātu pastu.
Visu samaisa, pievieno vēl baziliku (ja gribas), piparus, čilli, sāli.
Kad "mērcīte" gatava", taisa kotlešu masu. Malto gaļu samaisa ar gaļas garšvielām, pipariem, sāli un citām pēc patikas. Pievieno uzvārītus rīsus un samaisa. Jā, sākumā jāuzvāra rīsi un nedaudz jāatdzesē.
Tad ieeļo veidni un saliek sataisītas kotletītes.
Pa virsu lej sataisīto mērci un liek sakarsēta uz ap 200 grādiem siltā krāsnī un cep kādas 40-60min, atkarībā no krāsns.
Tadā, gatavs. Uzvāra teiksim makaronus un vakariņas gatavas. Ļoti gardi.
Ja rīsi savārīti pa daudz un mērcīte aŗī palikusi, var apcept un sanāks diezgan gardas otrās vakariņas vai nākamās dienas pusdienas līdzņemšanai uz darbu. Ja piemet klāt vēl malto gaļu, sanāk vispār 2 in 1 jeb divi ēdieni ar vienu šāvienu