Dabai laikam aptrūcies
Baltās krāsas krāsoties -
Cepšu šoreiz kūkas saldas,
Tā kā sniega pārslas-baltas.
Cepam, cepam, cepam groziņus.
Produkti redzami bildē.
Sviests-180 gr.
Ādažu cepamie tauki (ļoti labi) - 1 ēdamkarote ar kaudzīti.
Olas - 2 gab.
Cukurs - 2 glāzes
Skābais krējums 25% - 2 ēdamkarotes.
Milti - apm. 6 glāzes.
Dzeramā soda - 1 tējkarote ar mazu kaudzīti.
Citrons - 1 gab.
Groziņu mīklas gatavošana
Palielā bļodā sasilda taukviekas, pieliek vaniļas cukuru, pieber parasto cukuru un ar koka karoti sāk putot līdz masa viendabīga, tad pa vienai ieputo abas olas. Pierīvē citrona mizu un pievieno pusi citrona sulas, skābo krējumu un zodu. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno 3 glāzes miltu, turpina viegli maisīt ar karoti. Tagad vēl jāpievieno 2 glāzes miltu un ātri jāsamīca ar rokām. Pēdējo miltu glazi izlietosi mīklu beigās nedaudz apviļājot miltos un vēlāk, taisot groziņus. Mīklu noliek vēsā vietā atpūsties uz1/2 stundiņu. No šādas porcijas man iznāk apm 100 groziņi.
Visus šodien necepšu, mīklu ledusskapī bez saldēšanas var dažas dienas droši glabāt.
Manas formītes nav lielas un paštaisītas vēl krievu laikos no konservu bundžām.
Vārītā krēma recepte ir http://www.spoki.lv/receptes/Mans-varitais-krems/611144
Šoreiz man nevajag daudz krēma, jo izcepu tikai vienu plāti ar groziņiem. Lai paātrinātu procesu, šoreiz uzreiz saputoju mikserī 3 olas ar 3 ēdamkarotēm cukura un piejaucu 2 ēdamkarotes miltu. No 2/3 saputotās masas izcepu pa visu plāti biskvītu , lai būtu kur visus parpalikumus ierullēt .No 1/3 masas izvārīju krēmu ar 0,3 l piena un pikuci sviesta. Rulete no divām olām aprakstīta.
http://www.spoki.lv/receptes/Divas-vientulas-olas/612892
Pārējais redzams bildēs ar laika atzīmēm.