Tā nu sanāca, ka nejauši mājās virtuvē ieraudzīju veselu kaudzi burkānu. Pirmā doma bija – ak, šausmas, kurš to visu apēdīs..!? Kaut kas jādara lietas labā. Pastaigājot pa māju un painteresējoties, kādas idejas citiem, ko lai dara ar tiem burkāniem, nonācām pie slēdziena – pankūkas! Patiesībā tas arī ir vienīgais, ko es no burkāniem mācētu pagatavot. Pavārs no manis nesanāk, bet pankūkas protu cept dažādās krāsās un no dažādiem izstrādājumiem. ;P
Burkānpankūkas.7
Nekas daudz nav vajadzīgs – burkāni, olas, glāze miltu, glāze piena, sāls un eļļa. Ātrumā man apstāstīja pagatavošanas recepti, bet beigās, kā jau tas vienmēr notiek, visa darbība norit pašplūsmā. Ja rezultāts būtu izgāšanās, tas nebūtu pārsteigums, ņemot vērā, ka savā laikā pratu uzcept zupu, pagatavot oglīšu grauzdiņus, uzvārīt makaronu biezeni vai olu pļurē, ar visām čaumalām.. utt..
Tas piņķerīgākais darbs ir burkānu rīvēšana.. Ļoti labi, ja blakus pagadās kāds, kurš par to vien sapņo, kā kļūt par galveno rīvētāju. :D Darbošanās virtuvē vienatnē tāpat būtu pārāk vienmuļa nodarbe.
Kamēr rīvēšanas monstrs cīnās ar burkāniem, tikmēr notiek olu sadalīšana – baltums vienā traukā, dzeltenums otrā. Tā kā burkāni tika sarīvēti vairāk, nekā bija domāts, attiecīgi arī kāda lieka ola tika iesaistīta visā procesā.
Iedomājoties laikus, kad kuļmašīna bija paša roka, kombinācijā ar karoti, paņemu blenderi un tā vien gribas teikt – paldies Dievam, kāds to tomēr izdarīja! ;]
Sakultais dzeltenus tiek ieliets kastrolī..
Klāt tiek piebērta glāze miltu.. Svarīgais piena pieliešanas process jau nemanot kaut kurā brīdī arī ir noticis..
Viss saturs tiek kārtīgi samaisīts. Uz aci pievieno sāli.. Kad tas izdarīts, tad kādu pusstundu ļauj tam visam savilkties.
Tiek sakults olu baltums. Pirmajā brīdī šķita, ka vizuāli putukrējumam līdzīgā masa garšo tāpat, kā izskatās, un tā bija kļūda, ka pagaršoju. Atgādina dienu bērnībā, kad glāzē samaisīju sniegu ar cukuru, domājot, ka garšos kā saldējums, bet nekā! Smaga vilšanās garšas kārpiņām. xD
Kad pusstunda pagājusi, tad pievieno to saputoto olu baltumu klāt.. Nemaz vairs nemēģinu pagaršot, lai saglabātu pirmās pannas tūres degustēšanas intrigu!
Tagad ir pienācis tas brīdis, kad var ērti iekārtoties pie plīts un show must go on! ;P