Čau visiem, šoreiz īpašs gardums no manis - neparasti garšīgā Burkānkūka !
Pagatavošanai nepieciešams :
500g rīvētu burkānu
300g miltu
4 lielas olas
250g eļļas
100g apgrauzdēti valrieksti
100g grauzdētas mandeļu skaidiņas
100g uzbriedinātu rozīņu ( tas ir svars pirms briedināšanas )
2 ēdamkarotes kanēļa
10g cepamā pulvera
150g cukura
150g brūnā cukura
Kā arī nepieciešamās sastāvdaļas priekš glazūras ko pārliet pāri kūkai :
0.5l skābā krējuma
5g vaniļas cukura
100g pūdercukura ( ja nav var tā vietā likt 35g medus )
Tagad sekos interesantākais, pagatavošana :
1.Visas sastāvdaļas samaisa un sacilā kopā, tad masu liek ar sviestu vai eļļu iesmērētā kūkas formā ar noņemamu maliņu un cep 180g apmēram 35-40 minūtes. Ar koka iesmiņu vai sērkociņu iebaksta gatavības noteikšanai - ja nekas nelīp klāt un nesulojas, tad kūka gatava.
Glazūrai visas sastāvdaļas samaisa un smērē virsū atdzisušai kūkai, tad ieliek ledusskapī atpūsties kamēr pilnībā atdzisusi.