Maija brīvdienas sākušās!Turklāt ar tik saulainu un siltu laiku. Īstais laiks šašlika cepšanai. Lūk, daži ieteikumi, kā palīdzēt Tev pagatavot savu īsto šašliku! Tas nemaz nav grūti vai laikietilpīgi. Noteikti pamēģini!
Maija brīvdienas sākušās!Turklāt ar tik saulainu un siltu laiku. Īstais laiks šašlika cepšanai. Lūk, daži ieteikumi, kā palīdzēt Tev pagatavot savu īsto šašliku! Tas nemaz nav grūti vai laikietilpīgi. Noteikti pamēģini!
Cūkgaļa
Cūkgaļas marinēšanai noteikti izmanto adžiku. Tā padarīs gaļu pikantu un sulīgu.
Eksotiskākām dvesmām vari pievienot arī apelsīnu (1 apelsīns ar visu mizu uz aptuveni 1,5 kg gaļas) vai citronu.
Vienmēr var izmantot arī klasisko ‘’sāls un pipari’’ recepti. Dažkārt klasika ir tieši tas, kas vajadzīgs.
Protams, jebkurā gadījumā šašliku var ‘’izrotāt’’ ar sīpolu (gan parasto, gan sarkano), pētersīļiem un citiem zaļumiem.
Cūkgaļu var iemarinēt arī Bārbekjū mērcē. Pēdējā laikā tā nopērkama arī Latvijā. Pilnīgi pietiks, ja gaļu iemarinēsi tikai Bārbekjū mērcē, nepievienojot neko citu. Tā iegūs patīkami dūmakainu garšu. Asāku sajūtu cienītāji laipni aiciniāti pievienot arī (Kajennas?) piparus.
Vistas gaļa
Ja vēlies vistas šašliku, tad vislabākā daļa būs atkaulotie šķiņķīši. Ar vai bez ādas – tas jau ir gaumes jautājums. Parasti tie jau ir nopērkami veikalā. Ja nav – nopērc vistas stilbus un atkaulo pats. Jāņem gan vērā, ka būs nepieciešams ass nazis un nedaudz laika.
Gaļas mīkstināšanai izmanto piena produktus – majonēze, kefīrs, paniņas, rjaženka, krējums...
Vistas gaļa labi sader ar kariju, kurkumu, pētersīļiem.
Vista lieliski garšos arī sinepju - medus marinādē.
Var būt tas ir gaumes jautājums bet ja marinē tieši cūkgaļu tad labāk apelsīnu nelikt klāt. Ar apelsīniem tai sanāk sāji salkana garša un smarža, iespaids ka gaļa ir iebojājusies. Iesaku laimu kam ir gan izteiktāks un savdabīgāks aromāts gan garša. Veļ ja ir šaubas par to vai gaļa izdosies pietiekami mīksta iesaku pamēģināt pievienot dabīgu granātābbola sulu (der jeb kuram gaļas veidam, īpaši iesakāma aitas vai jēra) pateicoties grānātābolā esošajām vielām gaļa cepsies vairākas reizes mīkstāka.